VIDEO: Ziua Armatei în orașul Comandamentului Național al Forțelor pentru Operații Speciale Administratie
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 2713 Vizualizări

VIDEO: Ziua Armatei în orașul Comandamentului Național al Forțelor pentru Operații Speciale

Ziua Armatei, la 75 de ani de la eliberarea de către militarii români a ultimelor localități de sub ocupație horthystă – Carei și Satu Mare – a fost celebrată astăzi și în centrul Municipiului Târgu Mureș, localitate unde de anul trecut se află Comandamentul Național al Forțelor pentru Operații Speciale, trupele de elită ale Armatei Române.

 

Ceremonia a început cu onorul Gărzii de Onoare dat prefectului Mircea Dușa, pentru ca apoi după intonarea Imnului României, un parașutist din Forțele pentru Operații Speciale să coboare din înaltul unui cer neverosimil de albastru cu drapelul țării noastre, în aplauzele celor prezenți, mai ales a copiilor. O acțiune extrem de riscantă de aterizare la punct fix printre clădiri și publicul prezent la ceremonie.

 

 

Au urmat apoi o slujbă religioasă și alocuțiunile oficialităților, iar copilul Adrian Chira, unul dintre cei mai mari dintre cei mici susținători ai Armatei Române, a fost invitat să recite o poezie dedicate militarilor români.

 

 

Ziua de astăzi a avut parte și de câteva momente mai de acțiune, deasupra centrului trecând în formație cinci elicoptere IAR 330 Puma Socat și șase avioane de vânătoare MIG-uri 21 Lancer.

 

 

 

Ceremonia a continuat cu depunerea de coroane la Monumentul Ostașului Necunoscut de către parlamentari, prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, primăria municpiului Târgu Mureș, Consiliul Județean Mureș, Garnizoana Târgu Mureș și Asociația Veteranilor de Război.

Celebrarea Zilei Armatei s-a încheiat cu defilarea forțelor armate, de ordine și siguranță din municipiu.

 

Prefectul Mircea Dușa a amintit atât în discursul din timpul ceremoniei cât și la interviul de după de cei 96 de veterani de război care mai sunt în viață în județul Mureș, adevărate povești vii despre războiul de eliberare a pâmântului românesc în cel de-Al Doilea Război Mondial în care au fost implicați 540.000 de militari, din care 90.000 și-au pierdut viața. Una dintre cele mai crunte bătălii s-a dat în județul Mureș, la Oarba de Mureș, unde peste 11.000 de militari au plătit cu viața dorința de a-și elibera pământul.

„La ceas aniversar se cuvine să le dorim sănătate militarilor români şi familiilor lor, pentru că fac eforturi deosebite aceste familii atunci când militarii sunt prezenţi în teatrele de operaţii. Să urăm Armatei Române ‘La mulţi ani!’. Ocupându-mă vreo 6 ani de Ministerul Apărării Naţionale am rămas cu acest respect faţă de militarii români şi având în vedere că în Târgu Mureş funcţionează, de anul trecut, Comandamentul Naţional al Forţelor pentru Operaţii Speciale, este normal ca şi de Ziua Armatei şi de 1 Decembrie să organizăm ceremonii de amploare, în care Armata să îşi prezinte nu doar dotările terestre, cât şi cele aeriene”, a declarat, la finalul ceremoniei, prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa.

Mai multe detalii și o galerie foto amplă vă oferim în ediția print a Zi de Zi de luni, 28 octombrie, și online în aceeași zi.

Ligia VORO

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE