Spectacol dedicat maestrului Sergiu Cioiu la Sighișoara Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 63 Vizualizări

Spectacol dedicat maestrului Sergiu Cioiu la Sighișoara

Spectacolul organizat în cadrul turneului dedicat maestrului Sergiu Cioiu avea loc sâmbătă, 9 noiembrie, la Sala de Spectacole ”Mihai Eminescu” din Sighișoara.

Turneul de mareanvergură este organizat de Astra Dell Arte, cu sprijinul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România și al Fundațiilor Elan și Acion Art, în Transilvania.

Potrivit site-ului municipiului Sighișoara, ”spectacolul va cuprinde 120 de minute de muzică, poezii şi poveşti ale lui Sergiu Cioiu şi ale invitaţilor săi, Adrian Ivaniţchi, Mihai Teacă şi Silvana Tcacenco, cu participarea extraordinară a pianistului Lyuben Gordievski”.

Sergiu Cioiu este unul dintre foarte puținii interpreți români care au adus un farmec muzical aparte scenei interpretative românești amintind, printre alții, și de șansonetiștii francezi Edith Piaf și Yves Montand. El este un artist, cântăreț și compozitor, interpret a diferite cântece aparținând a multiple stiluri muzicale precum jazz, swing, folk și chanson.

Invitați de valoare

Mihai Teacă este un artist complex și cunoscut atât ca interpret vocal de muzică ușoară și populară, cât și ca instrumentist la pian, clarinet și fluier. El a obținut peste 40 de premii la concursuri naționale și internaționale, cel mai important fiind ”Vedeta Populară” (2018).

Adrian Ivanițchi este un solist vocal rock, folk, chitarist, compozitor și desigur, este una dintre cele mai proeminente figuri ale muzicii românești contemporane. Și el numără premii  și numeroase recitaluri de folk pe scenele din România, de asemenea a fost invitat în multe emisiuni de radio și televiziune.

Silvana Tcacenco este poetă, recitatoare și interpretă de muzică ușoar. Ea a publicat 4 volume de poezii și a scris în peste 17 antologii și reviste literare, obținâd premii literare în țară și în străinătate. De asemenea, este câștigătoarea remiului criticii internaționale în cadrul Concursului European de Poezie ”Clemente Rebora” Italia, Biassono 2017. Din anul 2014, este inițiatoarea festivalului de muzică ușoară pentru copii și tineret ”Vocea cetății Sighișoara”.

Lyuben Gordievski este un muzician virtuos, cântă la nstrumente precum: pianul, acordeonul și baianul. A compus muzică şi a acompaniat numeroşi artişti şi trupe între care: Proconsul, Nicu Alifantis, Alina Manole, Angela Similea şi Sergiu Cioiu. A compus şi muzică de film, ”Boxed in”, France, 2013, IMDB.”

Andreea GONDOR

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE