Home / Administratie / Mureș: Peste 9.300 de registre de stare civilă vor fi digitizate!

Mureș: Peste 9.300 de registre de stare civilă vor fi digitizate!

Conducerea Direcţiei de Evidenţă Informatizată a Persoanei Mureş a anunţat, marţi, că peste 9.300 registre de stare civilă, începând din anul 1921, vor fi digitizate pentru includerea acestora în sistemul informatic integrat, în baza unui proiect implementat de Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date.
“Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date şi partenerii săi, implementează proiectul ‘Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă’-SIIEASC, prin Programul Operaţional Competitiv. Obiectivul general al proiectului constă în implementarea unei platforme de servicii electronice care au la bază informaţii de stare civilă, informatizarea sistemului de depunere a cererilor pentru emiterea şi eliberarea efectivă a documentelor de stare civilă, precum şi implementarea suportului necesar dezvoltării şi accesării serviciilor electronice care au la bază informaţii primare de stare civilă. Prin implementarea proiectului, pentru evenimentele de viaţă – naştere, căsătorie, divorţ, deces – vor fi furnizate servicii electronice (…) Totodată, se va asigura gestionarea şi administrarea arhivei documentelor de stare civilă emise în ultimii 100 de ani (1921-2021), rezultată în urma activităţilor de digitizare a fondului de documente existent. Se estimează ca sistemul informatic să fie în exploatare în semestrul II 2021”, a afirmat directorul executiv al Direcţiei de Evidenţă Informatizată a Persoanei Mureş, Codruţa Sava.
Astfel, sistemul informatic centralizat va avea rolul de a permite entităţilor care desfăşoară activităţi de stare civilă să efectueze în mod eficient şi în siguranţă, fluxul de activităţi de stare civilă prin mijloace informatice, în scopul de a crea, actualiza şi stoca înregistrările, precum şi de a elibera documentele de stare civilă aferente evenimentelor de stare civilă.
“Judeţul nostru este primul din lotul 4 al acestui proiect. Din acest lot mai fac parte judeţele Alba, Sibiu, Maramureş, Neamţ, Braşov, Harghita şi Bistriţa Năsăud. În cursul zilei de 18 noiembrie 2019, primul transport cu un număr de 2433 registre de stare civilă, exemplarul 2 au fost trimise spre centrul de digitizare din Bucureşti. Peste 9300 registre de stare civilă din judeţul Mureş vor face obiectul digitizării, începând cu anul 1921”, a precizat Codruţa Sava.

(www.agerpres.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Parcul Tineretului din Luduș vizitat de prefect

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, alături de Ovidiu Dancu, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, au …