Vasile Gliga, coordonator PSD al Regiunii Centru Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1139 Vizualizări

Vasile Gliga, coordonator PSD al Regiunii Centru

Președintele PSD Mureș, Vasile Gliga, a fost numit marți, 26 noiembrie, în funcția de coordonator al Regiunii Centru al Partidului Social Democrat. Numirea s-a făcut într-o ședință a Comitetului Executiv (Cex) în care au fost analizate rezultatele alegerilor prezidențiale, s-a luat act de demisia din funcție a liderului PSD, Viorica Dăncilă, și s-a stabilit o conducere interimară.

Pregătiri pentru alegerile din 2020

Contactat de cotidianul Zi de Zi, liderul social-democraților din județul Mureș a declarat că misiunea sa este să revigoreze filialele PSD din cele șase județe care alcătuiesc Regiunea Centru, în perspectiva viitoarelor alegeri din anul 2020.

”E o perioadă grea, în care trebuie să vedem ce avem de făcut pentru zona specifică celor șase județe din Regiunea Centru. E o mare responsabilitate pe care mi-am asumat-o și oarecum cred că e recunoaștere că totuși s-a muncit în această campanie electorală. Rezultatul nu e cauzat de organizațiile locale PSD sau de primari, ci acelui ”val” pornit înainte de alegerile europarlamentare, care a afectat foarte mult Partidul Social Democrat. Eu zic că o revenire a fost la alegerile prezidențiale, față de alegerile europarlamentare”, a afirmat Vasile Gliga.

Unul din obiectivele prioritare ale coordonatorului Regiunii Centru al PSD este recâștigarea electoratului tânăr și din Diaspora, respectiv găsirea unui ”limbaj comun” în comunicarea cu aceștia. Însă până la alegerile locale din 2020 calendarul social-democraților prevede organizarea de conferințe județene și a unui congres al PSD.

”E clar că trebuie să vedem de ce electoratul tânăr și Diaspora au fost împotriva PSD-ului într-un număr atât de masiv și e greu de înțeles. E ca într-o familie, când părinții dau prea mult copiilor și așteaptă recunoștință, de multe ori se greșește pentru că așteptările nu vin. Mă refer prin acest exemplu la măriri de pensii, de salarii, dar și la lucrări de investiții în toate localitățile. Cred că lumea nu a conștientizat de fapt că greutățile care sunt financiare, cum se plâng de exemplu că nu sunt bani de pensii și altele, de fapt presiunea e pe cei care producem, și mai ales pe cei care facem export, pe impozitele noastre se iau și pensiile și se școlarizează copii. Și cei care sunt acum afară au fost școlarizați acasă, pe banii statului român, din impozitele celor care muncim în țară. Trebuie să găsim un limbaj comun, e o misiune grea pentru care am fost ales, respectiv să mă ocup de zona județelor Mureș, Harghita, Covasna, Sibiu, Alba și Brașov, cu rezultate zic eu slabe în alegeri. Repet, ”valul” anti PSD există și se pune problema unei reforme în partid, iar pregătirile pentru alegerile locale din 2020 trebuie pornite cât mai repede, pentru conferințele județene pentru reconfirmare în ianuarie și un congres în luna februarie”, a punctat Vasile Gliga.

Conducere interimară

În cadrul aceluiași CEx, în conducerea interimară a Partidului Social Democrat au fost numiți Marcel Ciolacu (președinte interimar), Paul Stănescu (secretar executiv interimar), precum și 15 lideri de organizații județene, după cum urmează: Adrian Gâdea (Regiunea Sud), Niculae Bădălău (Regiunea Sud), Aladin Georgescu (Regiunea Sud-Vest), Mihai Weber (Regiunea Sud-Vest), Claudiu Manda (Regiunea Sud-Vest), Laurențiu Nistor (Vest), Dan Nica (Regiunea Sud-Est), Marian Pavel (Regiunea Sud), Dragoş Benea (Regiunea Nord-Est), Doina Federovici (Regiunea Nord-Est), Radu Moldovan (Regiunea Nord-Vest), Gabriel Zetea (Regiunea Nord-Vest), Vasile Gliga (Regiunea Centru), Gabriela Firea (Regiunea Bucureşti-Ilfov) și Gabriel Mutu (Regiunea Bucureşti-Ilfov).

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE