FOTO: ”Uniți sub Tricolor” – spectacol folcloric de Ziua Națională a României Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 436 Vizualizări

FOTO: ”Uniți sub Tricolor” – spectacol folcloric de Ziua Națională a României

Cu ocazia zilei de 1 decembrie în care sărbătorim Marea Unire, Asociația Culturală ”Grai Ardelean” și Consiliul Județean Mureș au organizat un spectacol artistic sub o denumire reprezentativă. La concert au fost ”Uniți sub Tricolor” câțiva artiști de muzică populară foarte cunoscuți din Transilvania, Bucovina și Banat.
De la ora 12.30, țărgumureșenii s-au reunit, de la mic la mare, în Sala Mare a Palatului Culturii pentru a sărbători împreună 101 ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918. Pe scenă fost prezenți artiști precum: Radu Ciordaș, Nicoleta Voica, Laura Lavric, Ciprian și Mihaela Istrate, Ioan Cristian Țăran, Ina Todoran și Ovidiu Furnea.
Orchestra Ansamblului ”Mureșul” condusă de maestrul Zoli Bambo a asigurat suportul muzical pentru toate momentele artistice prezente în spectacol iar coprul de balet al ansamblului, condus de coreograful Florin Cerghedi, au oferit publicului momente de neuitat alături de solistele Leontina Pop, Dorina Oprea, Maria Neag, Dorina Grad și Maria Sântean Faghiura.


Plin de emoții a urcat pe scenă un patriot foarte tânăr care i-a îndemnat pe cei prezenți să își iubească țara din suflet. La numai 7 ani jumătate, Adian Chira, este pasionat de geografie, spațiu dar mai ales de istorie, iubește armata și își dorește să devină soldat inginer, în această notă, a dat speranțe tuturor că viitorul țării arată nemaipomenit.


Andreea GONDOR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE