FOTO: La mulți ani, România! Paradă militară la Târgu-Mureș! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1884 Vizualizări

FOTO: La mulți ani, România! Paradă militară la Târgu-Mureș!

În ciuda temperaturii scăzute de afară, timpul însorit a determinat să iasă din casă de Ziua Națională a României un număr record de târgumureșeni. Cu mic cu mare, toți au asistat plini de entuziasm la impresionanta paradă organizată în Piața Victoriei din Târgu Mureș. Înaintea evenimentului, cei prezenți au putut vedea expuse în Piața Trandafirilor tehnica militară, cei mai entuziaștiind cei mici.

Evenimentul din Piața Victoriei a debutat cu onorul gărzii de onoare prezentat prefectului județului Mureș Mircea Dușa. După trecerea în revistă și salutul Gărzii de onoare și intonarea imnului de stat a urmat slujba religioasă oficiată de un sobor de preoți, după care, în mijlocul pieței a aterizat în aplauzele numeroasei asistențe un parașutist care a adus Drapelul Național. După prezentarea raportului, acesta a fost escortat de studenți militari pentru marșul „Onor la drapel”. Au urmat alocuțiunile oficialităților locale. Au evidențiat importanța acestei zile istorice pentru nemul românesc Mioara Kozac, inspector școlar în cadrul Inspectoratului Județean Mureș Dorin Florea, edilul orașului, Vicepreședintele Consiliului Județean Mureș Alexandru Cîmpeanu, prefectul Mircea Dușa.

În continuare ochii tuturor s-au îndreptat spre cerul senin, deoarece spațiul aerian a fost survolat de aeronave din dotarea Forțelor Aeriene Române, avioane MiG 21 Lancer şi elicoptere IAR 330 Puma Socat. După ce instituțiile mureșene au depus coroane la Monumentul Ostașului din Piața Victoriei, festivitatea s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare, a detașamentelor din cadrul Ministerului de Interne, a tehnicii de luptă și de intervenție.

Ziua națională a continuat cu diverse activități cultural-artistice dedicate evenimentului care a dus în urmă cu 101 ani la Marea Unire.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE