Home / Slider / Epilog la dezastrul de pe Mureș: pace între pescari și ABA Mureș!

Epilog la dezastrul de pe Mureș: pace între pescari și ABA Mureș!

Distribuie

Conducerea Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Mureș a făcut public marți, 10 decembrie, un comunicat de presă asumat de ing. Luminița Maria Zăhan, directorul Administrației Bazinală de Apă (ABA) Mureș, și Gherman Sandor, vicepreședinte al AJVPS Mureș, în care se anunță o serie de măsuri menite a preîntâmpina situații precum cea din data de 4 decembrie, când în urma unor manevre executate de ABA Mureș în zona barajului vechi, în amonte de acesta s-a înregistrat mortalitate piscicolă.

Redăm, în rândurile de mai jos, conținutul integral al documentului:

”În urma discuțiilor avute de conducerea Administrației Bazinale de Apă Mureș și a Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș cu reprezentanții Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Mureș s-au stabilit o serie de acțiuni comune care să ducă la prevenirea producerii unor evenimente nedorite ca urmare a exploatării Barajului de Priză nr. 1 (barajul vechi) din Târgu-Mureș, având în vedere folosințele complexe pe care le satisface acest obiectiv, în primul rând asigurarea necesarului de apă brută pentru populație și activitățile economice.

Astfel s-a convenit, de comun acord, să intensificăm activitățile de informare și comunicare reciprocă, precum și acțiunile tehnice care să ducă la o mai bună protejare a habitatelor acvatice și asigurarea, în continuare în condiții optime, a apei brute pentru populație.

Administrația Bazinală de Apă Mureș s-a angajat ca în anul 2020 să decolmateze brațul mort al râului Mureș, din amonte de Barajul de priză nr. 1. Împreună cu specialiștii de la Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Mureș vom adopta o soluție de barare (închidere) provizorie a brațului mort al râului Mureș, pe perioada manevrelor necesare de scădere a nivelului râului Mureș. Pe termen mediu avem în vedere lucrări pe râurile Târnava Mică și Niraj care includ scări de migrare a peștilor.

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Mureș nu va popula râul Mureș, în secțiunea amonte baraj, numai după efectuarea lucrărilor hidrotehnice de decolmatare. Administrația Bazinală de Apă Mureș va sprijini acțiunile de refacere/regenare a faunei acvatice din râul Mureș.”

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

AJPIS Mureș a făcut primele plăți pentru beneficiarii venitului minim de incluziune

Distribuie Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.