Home / Slider / Petiție pentru înființarea Tribunalului Animalelor!

Petiție pentru înființarea Tribunalului Animalelor!

Reprezentanții World Animal Veterinary Emissaries au demarat o campanie de strângere de semnături pentru înființarea Tribunalului Animalelor.

Redăm, în rândurile de mai jos, conținutul petiției, al cărui conținut este disponibil pe pagina web www.petitieonline.com:

”Către:

Guvernul României

Parlamentul României

ANSVSA

Ministerul Afacerilor Interne

Ministerul Justitiei

Ministerul Educatiei Nationale

Zilnic sunt prezentate în mediul online mii de imagini cu animale supuse unor acte de cruzime pe teritoriul României iar autoritățile române nu fac nimic pentru identificarea autorilor acestor fapte și sancționarea acestora în baza legislației existente.
Din aceste motive cerem Guvernului și Parlamentului României, Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Ministerului Educatiei Nationale, Ministerului de Justitie și Ministerului Afacerilor Interne să ia măsuri imediate pentru creșterea gradului de protecție a animalelor în România:
1. Înființarea de urgența a Tribunalului Animalelor si specializarea judecatorilor vis a vis de legislatia referitoare la drepturile  animalelor. Aici vor fi judecate spetele ce tin de cruzimi fata de animale dar si spete ce tin de respectarea masurilor de prevenire si combatere a epidemiilor grave tip pesta porcina. Tot aici se vor judeca si cazurile de braconaj sau cazurile de distrugere a habitatelor naturale ale animalelor prin defrisari ilegale sau poluari ale mediului cu toxine.

  1. Înființarea, dotarea și conferirea de autoritate Poliției animalelor ca o structură a Ministerului Afacerilor Interne care să poată interveni în cazurile de abuz față de animale.
  2. Creșterea pedepselor pentru abandonul animalelor și prevenirea acestuia printr-un program național de înregistrare și microcipare (așa cum prevede OUG 155/2001).

     4. Reglementarea comerțului cu animale de companie în sensul de licențiere a crescătorilor și de controlare a intermediarilor.

  1. Transformarea adăposturilor de stat în centre de adopție. Garantarea accesului în adăposturi a medicilor care doresc să ofere voluntar asistență medicală.
  2. Controlarea firmelor care au servicii tip hingheri și a adăposturilor acestora. Instituirea obligativității de supraveghere video a acestor adăposturi, cu acces liber online.
  3. Subvenționarea cu până la 100% a sterilizărilor de câini și pisici de către autoritățile administrației publice locale, respectarea prevederilor legale care stipulează obligativitatea sterilizării câinilor cu sau fără stăpân pentru care nu există certificat de origine și aplicarea amenzilor în situațiile în care legea 258/2013 nu este respectată.  
  4. Promovarea respectului față de animale prin adaugarea notiunilor de protectie a animalelor in  în programa scolara. Incurarajarea adoptiei prin campanii nationale media .
  5. Susținerea activităților veterinare sociale prin alocarea de la bugetul de stat a unor sume pentru asistență medicală si pentru achiziționarea de ambulanțe veterinare sociale și funcționarea acestora.
  6. Interzicerea completă a comercializarii si a folosirii de materiale pirotehnice de catre persoane private.”

Persoanele care doresc să semneze petiția sunt invitatesă acceseze următoarea adresă web:

https://www.petitieonline.com/semneaza_pentru_tribunalul_animalelor?fbclid=IwAR2CnVVQOXYWhI6Mqc9FFSjRE0mkEFlAp2j5OzwgrcDbyCYpG6U_S82NWHo

(Redacția)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Schimbări ale ratelor de incidență COVID-19 în mai multe localități din Mureș!

Ca urmare a adresei nr. 2639/29 octombrie 2020 a Direcției de Sănătate Publică a Județului …