Mureș: Intervenții la acțiuni teroriste, explozii și accident feroviar, simulate de o echipă de experți francezi Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 171 Vizualizări

Mureș: Intervenții la acțiuni teroriste, explozii și accident feroviar, simulate de o echipă de experți francezi

O serie de exerciţii în domeniul situaţiilor de urgenţă, cum ar fi o explozie, un incendiu, o acţiune teroristă sau salvarea călătorilor dintr-un tren blocat de alunecări de teren în tunel se vor desfăşura la Târgu Mureş şi Sighişoara în următoarele zile, în cadrul unui stagiu de pregătire de la Târgu Mureş, coordonat de către o echipă de experţi francezi, sub patronajul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.
„Obiectivul stagiului este creşterea calităţii coordonării intervenţiilor prin folosirea unui alt tip de sistem de comandă si control. În programul de pregătire sunt cuprinse a se executa exerciţii de intervenţie cu forţe şi mijloace, după cum urmează: în data de 6 martie, la secţia Endocrinologie a Spitalului Clinic Judeţean Mureş, în data de 9 martie, la Sighişoara, în data de 11 martie la Azomureş şi în 12 martie la Sala Polivalentă din municipiul Târgu Mureş. Exerciţiile se vor desfăşura cu forţe şi mijloace de intervenţie”, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş.
În perioada 24 februarie – 13 martie, în municipiul Târgu Mureş se desfăşoară un „Stagiu de pregătire COS-DSM” coordonat de către o echipă de experţi francezi, sub patronajul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, iar pe lângă latura practică vor fi create scenarii şi strategii de intervenţie la o serie de evenimente.

(www.agerpres.ro)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE