Unitățile alimentare și transportatorii de persoane, obligați să facă dezinfecții frecvente! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 371 Vizualizări

Unitățile alimentare și transportatorii de persoane, obligați să facă dezinfecții frecvente!

În urma ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, desfășurată luni, 9 martie, au fost adoptate următoarele măsuri privind pentru evitarea răspândirii infecției cu COVID-19 (coronavirus): a fost aprobată suspendarea procesului de învățământ în unitățile școlare din învățământul preșcolar, gimnazial, liceal, postliceal și profesional, în perioada 11-22 martie, cu posibilitatea prelungirii acestei măsuri în funcție de situație și a fost aprobată suspendarea transportului rutier de persoane pentru toate cursele înspre și dinspre Italia. Măsura este valabilă de astăzi, 10 martie până pe 31 martie 2020.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Cancelaria Prefectului de Mureș, începând cu data de 12 martie și până la 31 martie sunt suspendate transporturile feroviare către și dinspre Italia și se sistează programele de studii de tip schimb de experiență și stagii de practică în spitale ale studenților și cursanților școlilor postliceale sanitare, dacă nu au fost începute înainte de data de 9 martie.

”A fost instituită obligația pentru unitățile de alimentație, precum și pentru furnizorii publici și privați de transport persoane, de a dezinfecta suprafețele frecvent, de a evita aglomerația de persoane în spațiile comerciale, de a dezinfecta frecvent habitaclul în mijloacele de transport. Pentru evenimentele cu un număr de maxim 200 de participanți, nu este necesar să fie solicitat avizul direcției de sănătate publică. Instituțiile publice și private vor analiza posibilitatea ca o parte din personal să-și poată desfășura atribuțiile de serviciu de la domiciliu”, se precizează în comunicat.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE