Efect Covid-19. Dificultăți în programul de minimis sprijinit de Guvernul Ungariei Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 327 Vizualizări

Efect Covid-19. Dificultăți în programul de minimis sprijinit de Guvernul Ungariei

Fundaţia Pro Economica cu sediul în Târgu Mureş, în calitate de manager al programului de dezvoltare economică în Transilvania sprijinit de Guvernul Ungariei, a anunţat, miercuri, că banii pentru cererile care nu au fost încă onorate vor fi viraţi în curând, dar că din cauza fluctuaţiei cursului valutar, generată de pandemia de coronavirus, ar însemna o sumă mare de plată în plus din partea beneficiarilor, fapt ce nu e de dorit.
„Planul de lucru într-un ritm alert a fost aprobat anul trecut cu intenţia ca agricultorii să beneficieze de echipamentele şi utilajele agricole, plantaţiile şi animalele de prăsilă achiziţionate deja din primăvară, deoarece suntem conştienţi de necesitatea acestora în lucrările agricole. Deşi colegii mei au lucrat peste puteri cu verificarea şi acceptarea cererilor de plată, din păcate nu aveam cum să prevedem actuala pandemie şi efectele negative ale acesteia asupra economiei. Aşa cum am planificat, Fundaţia a verificat şi acceptat cererile de plată în etape săptămânale, în ordinea cronologică a depunerilor, urmând ca şi viramentele către furnizori să fie efectuate în fiecare săptămână. Banii pentru cererile care nu au fost încă onorate, urmează să fie viraţi în curând, dar din păcate fluctuaţia actuală a cursului valutar ar însemna o sumă mare de plată în plus din partea beneficiarilor”, a declarat Kozma Mónika, preşedintele Fundaţiei Pro Economica.
Potrivit unui comunicat de presă al Fundaţiei Pro Economica, în cadrul acestui program au fost înaintate peste 5.000 de proiecte din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, urmând ca după evaluarea experţilor să fie semnate un număr de 4.758 contracte de finanţare.
Prin intermediul acestui program va ajunge la agricultori şi întreprinderi cu activitate agricolă o finanţare totală de 18.718.261.082 de HUF (57.351.128 de EUR), sumă care este utilizată pentru cumpărare de echipamente şi utilaje agricole, plantaţii şi animale de prăsilă.
„După cum este cunoscut, Fundaţia alocă suma finanţării în Forinţi, care sunt schimbaţi în Lei în ziua plăţii. Situaţia actuală a pieţii mondiale nu este favorabilă pentru cursul Forint, astfel finanţarea acordată astăzi în lei valorează mai puţin, aceasta însemnând, că partea proprie plătibilă de beneficiari este mai mare. Încercăm să evităm o astfel de povară în plus pentru agricultori, din acest motiv le cerem răbdare, de asemenea şi furnizorilor, asigurându-i că în zilele următoare se vor face ultimele plăţi. Sper sincer, că în curând cu toţii vom putea să continuăm proiectele începute sănătoşi şi cu credinţa înnoită, şi în curând vom veni cu rapoarte privind verificările la faţa locului din cadrul acestui program. În acelaşi timp vom publica statisticile noastre finale pentru viitorul agriculturii din cele trei judeţe”, a arătat preşedintele Fundaţiei Pro Economica.

(www.agerpres.ro)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE