Oana Raluca Petrişor, mesaj de Ziua chimiştilor militari Reghin
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 495 Vizualizări

Oana Raluca Petrişor, mesaj de Ziua chimiştilor militari

15 mai este ziua în care este sărbătorită Ziua chimiştilor militari sau Ziua trupelor de apărare NBC (Apărare Nucleară, Biologică și Chimică). La această dată, în anul 1923, a luat fiinţă, în cadrul Ministerului de Război, un Comitet Consultativ pe probleme privitoare la războiul chimic. În prezent, structurile de apărare NBC sunt integrate operaţional în toate formele acţiunilor militare, în operaţiile de stabilitate, precum şi în anumite acţiuni de urgenţă civile specifice, se arată pe site-ul www.forter.ro. Rolul acestor structuri constă în capacitatea operaţională de gestionare a situaţiilor NBC/EADA (Emisii Altele Decât Atacul), de asigurare a supravieţuirii, de menţinere a libertăţii de acţiune şi de multiplicare a puterii de luptă a trupelor.

Mesaj din partea unui militar chimist reghinean 

Printre cei evidențiați cu ocazia acestei zile se află și o reghineancă,  sublocotenent  Oana Raluca Petrişor, comandant pluton cercetare CBRN la Batalionul 72 Apărare CBRN “Negru Vodă”, care a postat un mesaj  pagina oficială de Facebook a Forţelor Terestre Române.

“Pentru mine, faptul că sunt specialist CBRN reprezintă, în egală măsură, o mândrie şi satisfacţie. Am posibilitatea de a duce mai departe tradiţia, dar şi de a proiecta viitorul acestei arme.”, a fost mesajul postat de Oana Raluca Petrişor.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE