Testarea gratuită a 500 de elevi – decizie amânată de consilierii târgumureșeni Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 380 Vizualizări

Testarea gratuită a 500 de elevi – decizie amânată de consilierii târgumureșeni

Propunerea prof. dr. Theodora Benedek pentru efectuarea voluntară și gratuită a testelor Real Time PCR pentru personalul didactic și elevii târgumureșeni implicați în examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat – dezbătută joi, 28 mai 2020 în cadrul ședinței Consiliului Local Târgu Mureș – a întâmpinat rezistență din partea mai multor consilieri locali.

Proiectul fusese introdus pe ordinea de zi a ședinței în regim de urgență, la solicitarea Theodorei Benedek, după ce consilierul PNL a discutat cu managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Claudiu Puiac, posibilitatea efectuării gratuite a 500 de teste Covid-19 pentru elevii care urmează să susțină examenele.

Conform propunerii înaintate, o anumită contribuție din partea primăriei la decontul testelor ar fi necesară doar dacă solicitările pentru testare depășesc cifra de 500.

În pofida beneficiului ca o parte din elevi să poată fi testați gratuit în contextul epidemiologic actual, proiectul înaintat prof. dr. Theodora Benedek s-a lovit de rezerve, dezaprobări sau critici din partea unora dintre consilieri locali.

Viceprimarul PSD Sergiu Papuc, președintele ședinței, a afirmat că după părerea lui, evaluarea națională și bacalaureatul nu ar fi trebuit să aibă loc anul acesta, în condițiile pandemiei. „Eu întodeauna am susținut că aceste examene n-ar fi trebuit să se țină deloc”, a spus Sergiu Papuc.

Referindu-se la sursele de finanțare ale proiectului și a posibilului impact asupra bugetului, Radu Bălaș, consilier POL (Partidului Oamenilor Liberi) a declarat că “Dacă era chiar așa importantă testarea asta, cred că Ministerul Sănătății ar fi elaborat niște protocoale pentru aceste perioade de examen. Așa încât, nu văd de ce am inventa noi gaura la macaroană“.

În replică, doamna Benedek a precizat: „Referitor la impactul bugetar, până nu demarăm acest demers, nu știm câți vor solicita aceste testări. Dar se poate rezolva foarte ușor problema, în sensul că dacă aprobăm astăzi bugetul și demarăm campania se vor înscrie cei care doresc testarea. Putem face o estimare pentru o rectificare bugetară, pentru ca – dacă va fi nevoie – să alocăm sumele respective.”

Majoritatea consilierilor locali s-au pronunțat, la finalul dezbaterii asupra proiectului, pentru amânarea lui.

Vor fi sau nu testați gratuit o parte din elevii târgumureșeni participanți la examenele de evaluare și bacalaureat? Așteptăm o posibilă decizie. Posibil favorabilă!

Nelu S.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE