Contestație respinsă. Lotul 2 feroviar Brașov-Sighișoara se deblochează. Sighișoara
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 791 Vizualizări

Contestație respinsă. Lotul 2 feroviar Brașov-Sighișoara se deblochează.

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins marți două contestații ale companiei turce Alsim Alarko privind modernizarea lotului 2 din secțiunea Brașov – Sighișoara. Este vorba despre sectorul Apața-Cața.

Soluția dată este „respingere pe fond” potrivit CNSC. Decizia CNSC permite CFR SA să semneze contractul cu asocierea Railworks, scrie clubferoviar.ro.

Asocierea Railworks a fost desemnată câștigătoare a licitației în luna decembrie a anului trecut. Oferta câștigătoare a avut un preț de 2,72 miliarde lei, inferior celui propus de FCC – Astaldi, respectiv 2,84 miliarde lei și celui al turcilor de la Alsim Alarko 2,85 miliarde lei. RailWoks (Alstom – Aktor- Arcada) a figurat pe prima poziție în raportul procedurii de atribuire semnat miercuri de comisia de licitație a CFR.

Valoarea totală estimată a contractului este de 2,86 miliarde lei, fără TVA (615,7 milioane euro), sursa de finanţare fiind asigurată de Comisia Europeană prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF), în proporţie de 81,74%, iar cofinanţarea în proporţie de 18,26% de la Bugetul de Stat.

Subsecţiunea Apaţa-Cața face parte din tronsonul feroviar Braşov – Sighişoara, aștepându-se ca modernizarea acestei subsecţiuni să contribuie la dezvoltarea infrastructurii feroviare prin sporirea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi la 120 km/h pentru trenurile de marfă.

I.S.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE