Târgu Mureș: Viceprimarul revocat Makkai Grigore revine în funcție!? Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1021 Vizualizări

Târgu Mureș: Viceprimarul revocat Makkai Grigore revine în funcție!?

Secția Contencios Administrativ și Fiscal din cadrul Tribunalului Mureș a anulat joi, 2 iulie, Hotărârea Consiliului Local Târgu Mureș prin care Makkai Grigore, viceprimar UDMR al municipiului Târgu Mureș, a fost revocat din funcție în luna octombrie 2019.

Hotărârea de Consiliu Local, anulată în primă instanță

Potrivit paginii web www.portal.just.ro, hotărârea nu este definitivă, ea putând fi atacată de către juriștii care reprezintă în instanță Consiliul Local Târgu Mureș.

„Respinge excepţia inadmisibilităţii invocată de pârâta Consiliul Local al M.T.M. Admite acţiunea formulată de reclamantul M.G., în contradictoriu cu pârâtul C.L.M.T.M., având ca obiect anulare act administrativ. Anulează Hotărârea nr. 264/31.10.2019 emisă de C.L.M.T.M. Ia act de indicarea reclamantului că înţelege să solicite cheltuielile de judecată pe cale separată. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare, recurs ce se depune la Tribunalul Mureş”, se menționează în textul soluției.

Avocat Mihai Maior: ”S-au folosit argumente juridice”

Viceprimarul Makkai Grigore a fost reprezentat de către avocatul Mihai Maior, care a declarat pentru cotidianul Zi de Zi că argumentul câștigător a fost lipsa de legalitate a acuzațiilor aduse împotriva clientului său.

”Încă sunt sub imperiul contractului dintre avocat și client. Prea mult ca atare nu pot să vă dezvălui, fiindcă în primul rând nu s-a comunicat hotărârea și acolo vor fi considerentele. Dar ce vă pot spune, bineînțeles cu acordul clientului meu, este că s-au folosit argumente juridice în sensul că acuzațiile care s-au adus vis a vis de demiterea domnului Makkai din funcția de viceprimar au fost nefondate și nelegale și ca atare au fost cenzurate de către instanța de judecată și pe cale de consecință actul administrativ prin care a fost demis și care de fapt deși a pornit de la Consiliul Local nu a reprezentat majoritatea consilierilor, fiindcă eu cred că știți că a reprezentat fracțiunea UDMR-ului”, a precizat avocatul Mihai Maior.

Viceprimarul Makkai Grigore a fost revocat din funcție în ședința Consiliului Local Târgu Mureș din data de 31 octombrie 2019, la inițiativa UDMR, cu 17 voturi: 9 de la UDMR, 4 de la PSD, 3 de la POL și 1 de la PNL.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE