Home / Administratie / Nouă comisie de circulație rutieră la Luduș

Nouă comisie de circulație rutieră la Luduș

Primăria orașului Luduș a primit a primit în cursul lunii iunie  de la Poliția orașului Luduș din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș o solicitare semnată de Cms. Șef de poliție Leonid – Vasile Frandeș și Cms. de poliție Adriana Popa prin care era desemnat în Comisia de circulație a orașului, agentul de poliție Bogdan Jurcă, iar înlocuitorul acestuia fiind agentul de poliție Cătălin Popa. Pentru Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice a fost propus comisarul șef de poliție Leonid – Vasile Frandeș, iar înlocuitor al acestuia fiind propusă comisarul de poliție Adriana Popa.

În luna iulie 2020, Consiliul local Luduș a aprobat un proiect de hotărâre prin care a modificat HCL nr. 35/2008, prin care a fost înființată Comisia de circulație rutieră a orașului Luduș. La art. 1 din HCL este stabilită comisia amintită în următoarea structură și componență: Primarul orașului Luduș, Cristian Moldovan – președinte; Viceprimarul orașului, Kis Istvan – vicepreședinte; Reprezentantul autorității locale, Anca Năsăudean – secretar; Reprezentantul Poliției orașului Luduș, Bogdan Jurcă – membru; Reprezentantul Poliției locale Luduș, Nicolae Cotta – membru și consilierii locali Enyedi Mihai, Gelu Puia, Ioan Șopterean și Vlad Covaci – membri. Durata nominalizării comisiei este de trei ani, iar atribuțiile sunt stabilite în hotărârea Consiliului local Luduș nr. 99/2008. În art. 33 din OG nr. 43/1997 privind regimul drumurilor este prevăzut că „Autoritățile administrației publice locale împreună cu Poliția rutieră au obligația de a reglementa circulația, parcarea, staționarea și oprirea pe străzi a vehiculelor. Parcarea în localități se asigură de către administrația publică locală în locuri special amenajate, în afara benzilor de circulație și a trotuarelor, amplasate de comun acord cu Poliția rutieră”.

Ioan A. BORGOVAN

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Undă verde pentru Muzeul ”Stefan Kohl” și Parcul Tineretului din Reghin

La mijlocul acestei luni, primarul municipiului Reghin, Márk Endre anunța faptul că a fost aprobată …