Home / Administratie / Nouă comisie de circulație rutieră la Luduș

Nouă comisie de circulație rutieră la Luduș

Primăria orașului Luduș a primit a primit în cursul lunii iunie  de la Poliția orașului Luduș din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș o solicitare semnată de Cms. Șef de poliție Leonid – Vasile Frandeș și Cms. de poliție Adriana Popa prin care era desemnat în Comisia de circulație a orașului, agentul de poliție Bogdan Jurcă, iar înlocuitorul acestuia fiind agentul de poliție Cătălin Popa. Pentru Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice a fost propus comisarul șef de poliție Leonid – Vasile Frandeș, iar înlocuitor al acestuia fiind propusă comisarul de poliție Adriana Popa.

În luna iulie 2020, Consiliul local Luduș a aprobat un proiect de hotărâre prin care a modificat HCL nr. 35/2008, prin care a fost înființată Comisia de circulație rutieră a orașului Luduș. La art. 1 din HCL este stabilită comisia amintită în următoarea structură și componență: Primarul orașului Luduș, Cristian Moldovan – președinte; Viceprimarul orașului, Kis Istvan – vicepreședinte; Reprezentantul autorității locale, Anca Năsăudean – secretar; Reprezentantul Poliției orașului Luduș, Bogdan Jurcă – membru; Reprezentantul Poliției locale Luduș, Nicolae Cotta – membru și consilierii locali Enyedi Mihai, Gelu Puia, Ioan Șopterean și Vlad Covaci – membri. Durata nominalizării comisiei este de trei ani, iar atribuțiile sunt stabilite în hotărârea Consiliului local Luduș nr. 99/2008. În art. 33 din OG nr. 43/1997 privind regimul drumurilor este prevăzut că „Autoritățile administrației publice locale împreună cu Poliția rutieră au obligația de a reglementa circulația, parcarea, staționarea și oprirea pe străzi a vehiculelor. Parcarea în localități se asigură de către administrația publică locală în locuri special amenajate, în afara benzilor de circulație și a trotuarelor, amplasate de comun acord cu Poliția rutieră”.

Ioan A. BORGOVAN

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mesajul prefectului la inaugurarea lotului de autostradă Iernut – Chețani

În cursul zilei de vineri, 18 septembrie, s-a inaugurat lotul Iernut – Chețani al Autostrăzii …