Home / Politic / FOTO: Dorin Florea, lansare de candidatură la șefia Consiliului Județean Mureș: ”Libertatea nu există fără demnitate”

FOTO: Dorin Florea, lansare de candidatură la șefia Consiliului Județean Mureș: ”Libertatea nu există fără demnitate”

Distribuie

Primarul municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea, și-a lansat oficial candidatura la funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș, la alegerile locale care vor avea loc în data de 27 septembrie 2020. Evenimentul de lansare a avut loc marți seara, 5 august, în condiții speciale de distanțare fizică, în incinta Cetății Medievale din Târgu Mureș, în prezența a aproximativ 50 de persoane, reprezentanți ai mass media, prieteni și colaboratori ai edilului șef al ”Orașului Trandafirilor”.

”Nu voi candida la Primărie pentru că nu vreau să cerșesc un vot”

În discursul său, Dorin Florea, care candidează independent susținut de partidul Pro România, s-a declarat nemulțumit de relația avută cu Consiliul Local Târgu Mureș, despre activitatea căruia a afirmat că ”a fost încrâncenarea unui Consiliu ostil”, respectiv că ”blestemul mediocrității există dintotdeauna.” Totodată, primarul municipiului Târgu Mureș s-a declarat nemulțumit și de lipsa de cooperare din decursul anilor cu Consiliul Județean Mureș, cauza identificată de Dorin Florea fiind ”compromisul politic murdar” respectiv ”bătaia de joc numită politică sau colaborare politică.”

Dorin Florea a explicat și motivul pentru care candidează la funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș.

”Nu voi candida la Primărie pentru că nu vreau să cerșesc un vot. Votul de acum patru ani a fost pentru mine o lecție în care am învățat ce înseamnă o manipulare și până unde poate să meargă”, a afirmat primarul municipiului Târgu Mureș începând cu anul 2000.

”De fiecare dată m-am simțit extraordinar de confortabil în funcția de independent. Asta nu înseamnă că nu îi respect pe ceilalți sau că nu respect ceea ce înseamnă pluripartidism sau democrație. Dar la noi nu există așa ceva. Sunt găști”, a mai spus Dorin Florea.

Dorin Florea, care a promis că va scrie o carte despre experiența sa din politică și administrație, și-a încheiat alocuțiunea cu câteva vorbe de duh: ”libertatea nu există fără demnitate”, respectiv ”nu partidul trebuie să facă primarul, cetățenii trebuie să îl facă.”

Susținere pentru Claudiu Maior, la Târgu Mureș

În cadrul aceluiași eveniment a fost anunțată oficial și candidatura la funcția de primar al municipiului Târgu Mureș, din partea partidului Pro România, a lui Claudiu Maior, consilier personal al lui Dorin Florea.

”Am încredere în Claudiu, l-am văzut, i-am dat să conducă, i-am dat să ia decizii și am văzut că se poate. Și într-adevăr sunt absolut convins că are o calitate superioară față de alții, nu numai că îi pasă de oameni, dar e un om care nu se joacă cu principiile. De aceea îl voi susține foarte serios”, a încheiat Dorin Florea.

Alex TOTH & Andreea ȚIȚIU

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.