Home / Administratie / Se deblochează procedurile pentru ”Varianta de Ocolire a Sighișoarei“!

Se deblochează procedurile pentru ”Varianta de Ocolire a Sighișoarei“!

Primăria municipiului Sighișoara a continuat demersul instituțional pentru realizarea ,,Variantei de Ocolire a Sighișoarei” iar zilele acestea, în cadrul unei întâlniri organizate la sediul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a fost stabilit calendarul pentru actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru realizarea acesteia, și s-a desfășurat ședința de avizare în Consiliul Tehnico-Economic, informează pagina de Facebook a instituției.
,,În luna mai a.c, am transmis un nou memoriu la Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor, CNAIR, în atenția ministrului Lucian Nicolae Bode și a directorului CNAIR, Mariana Ioniță, solicitând urgentarea demersurilor pentru finanțarea și implementarea obiectivului de interes local și național ,,Varianta de Ocolire Sighișoara”. Săptămâna aceasta, s-au deblocat procedurile, a avut loc ședința de lucru a Unității de Implementare a Proiectului pentru ,,Varianta de Ocolire Sighișoara”, s-au stabilit etapele pentru următoarele luni pentru realizarea acestui proiect atât de important pentru orașul nostru și care trebuie realizat cu implicare de la nivel național. Varianta de ocolire a Sighișoarei este vitală pentru protejarea sit-ului UNESCO, pentru separarea traficului greu și de tranzit, pentru sporirea siguranței participanților la trafic, evitarea aglomerației în traficul local și reducerea poluării”, a precizat joi, 6 august, prof. Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, primarul municipiului Sighișoara.
Potrivit acestuia, la nivelul CNAIR și al Ministerului Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor au fost demarate procedurile de actualizare a indicatorilor tehnico-economici fiind acordat aviz favorabil de către Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor, iar următoarele etape, programate pentru lunile august și septembrie, prevăd avizarea în Consiliului interministerial și promovarea proiectului Hotărârii de Guvern, consultarea publică și avizarea hotărârii.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: Pregătiri pentru alegerile parlamentare

Judecătorii care vor face parte din Biroul Electoral de Circumscripție Județeană care va organiza alegerile …