Home / Consiliul Judetean Mures / Decizii cu impact social luate de Consiliul Județean Mureș

Decizii cu impact social luate de Consiliul Județean Mureș

Aleșii județeni au aprobat joi, 27 august, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, mai multe proiecte care vizează domeniul social.

Astfel, consilierii județeni și-au dat acordul pentru înființarea Centrului de Abilitare și Reabilitare Reghin (prin reorganizarea Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Reghin, ca serviciu social cu personalitate juridică în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş, cu o capacitate de 50 de locuri) și Centrului de Abilitare și Reabilitare Ceuașu de Câmpie nr. 43 (prin reorganizarea Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Ceuașu de Câmpie nr. 43, ca serviciu social fără personalitate juridică în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş, cu o capacitate de 9 locuri), precum și pentru Planul de restructurare al Centrului de Îngrijire și Asistență Lunca Mureșului cu sediul în localitatea Lunca Mureșului nr. 49, comuna Aluniș.

În cadrul aceleiași ședințe, a fost aprobată Strategia de dezvoltare a serviciilor sociale în judeţul Mureş în domeniul protecției și promovării drepturilor copilului şi a persoanelor adulte cu handicap sau aflate la nevoie, pentru perioada 2021 – 2030, precum și Planul anual de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul Consiliului Județean Mureș pe anul 2021.

”Obiectivul general al strategiei este de a continua implementarea măsurilor și acțiunilor sociale pentru garantarea dreptului fiecărei persoane/ colectivități aflate într-o situație de nevoie socială, determinată de motive de natură economică, fizică, psihică sau socială, de a beneficia de servicii sociale corespunzătoare și nediscriminatorii”, a precizat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Alex TOTH

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Comuna Aluniș își păstrează primarul

Kristof Jozsef, candidatul UDMR pentru primăria Alinuș a obținut un nou mandat de primar, prilej …