Seară de film la Uzina Foto Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 169 Vizualizări

Seară de film la Uzina Foto

Vineri, 4 septembrie, de la ora 20.00, la Uzina Foto din Târgu Mureș va rula în premieră filmul ,,Soții de militari”, care este inspirat dintr-o poveste reală și impresionează prin forța prieteniei, a dragostei și a sprijinului dintre persoane în timp de război.

În timp ce partenerii lor de viață luptă în Afganistan, mai multe femei se reunesc și formează un grup ce devine unic, și anume, primul cor al soțiilor de militari, ce reușesc printr-o forță comună să se ajute reciproc și să depășească astfel unele dintre cele mai grele momente ale vieții lor.

Filmul este regizat de Petter Cattaneo, care a fost nominalizat la Oscar și care a declarat că ce l-a atras cel mai mult a fost ,,ideea de a face un film care sărbătorește forța și intensitatea emoțională a muzicii, precum și acea stare de purificare, de nirvana, pe care muzica cântată împreună o poate revărsa asupra noastră, a tuturor. Toată muzica a fost înregistrată live pe platoul de filmare, cu imperfecțiunile unui cor amator pentru a obține un sunet autentic.”

Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Toronto la 6 septembrie 2019, iar ca și distribuție, o putem întâlni pe câștigătoarea premiului Bafta, Kristin Scott Thomas și pe cea care a fost nominalizată la premiile Bafta, Sharon Horgan.

În România, premierea filmului a avut loc în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), care s-a desfășurat la Cluj Napoca în perioada 31 iulie – 9 august 2020.

Andreea ȚIȚIU

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE