Home / Administratie / Sighișoara: noutăți despre proiectul de restaurare a Cetății

Sighișoara: noutăți despre proiectul de restaurare a Cetății

Reprezentanții Primăriei Municipiului Sighișoara au transmis marți, 15 septembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că s-a semnat contractul pentru studiile de fundamentare necesare proiectului de restaurare și punere în valoare a Cetății Sighișoara, desfășurându-se în cursul aceleiași zi o întâlnire între primarul municipiului Sighișoara, Ovidiu – Dumitru Mălăncrăvean și directorul Institutului Național al Patrimoniului, Ștefan Bâlici, la întâlnire participând și dr. Kirizsan Imola, reprezentatul firmei care va realiza studiile și reprezentanții Bisericii Evanghelice, prim – preot, Bruno Fröhlich și directorul administrativ, Dieter König.

,,Avem, în sfârșit, o veste bună: lucrurile încep să se miște și în ce privește proiectul de restaurare a fortificațiilor medievale. După mai multe luni de așteptări procedurale,  s-a semnat contractul cu firma care va întocmi studiile de fundamentare pentru realizarea proiectului. Va fi o premieră pentru România, organizarea concursului internaţional de soluţii pentru restaurarea şi punerea în valoare a ansamblului Fortificaţiilor Sighişoarei, cu sprijinul Institutului Național al Patrimoniului, până acum astfel de concursuri fiind organizate în orașe importante, dintre care cele mai multe în Cluj-Napoca, însă doar pentru concursuri civile, după cum a precizat astăzi și domnul director Ștefan Bâlici. Vor fi realizate studii ample și cercetări, acestea fiind necesare elaborării proiectului tehnic dar utile și în viitor pentru proiectele pentru Cetate”, a transmis primarul municipiului Sighișoara, prof. Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean.

După ce studiile vor fi finalizate, vor urma consultări cu cetățenii din Sighișoara, cu actorii publici și privați, pentru ca amenajările să răspundă nevoilor acestora.

Restaurarea și punerea în valoare a fortificațiilor medievale ale orașului se vor desfășura prin Programul Național de Restaurare a Monumentelor Istorice, în cadrul unui parteneriat între Municipiul Sighișoara și Institutul Național al Patrimoniului.

Andreea ȚIȚIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Vass Levente (UDMR), vot cu gândul la ”continuarea proiectelor bune”

Secretarul Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, deputatul UDMR Vass Levente, a votat …