Home / Politic / Târgu Mureș: Mesajul noului primar Soós Zoltán

Târgu Mureș: Mesajul noului primar Soós Zoltán

Candidatul independent Soós Zoltán a câștigat alegerile pentru funcția de primar al municipiului Târgu Mureș la alegerile locale care s-au desfășurat duminică, 27 septembrie.

Luni, 28 septembrie, Soós Zoltán a transmis următorul mesaj locuitorilor municipiului Târgu Mureș:

”Astăzi a învins Târgu-Mureșul! Am învins  împreună! Mulțumim, Târgu Mureș!

Am promis că voi fi primarul tuturor târgumureșenilor. Vă mulțumesc tuturor că m-ați susținut.

Voi greși si eu câteodată, dar pot sa spun cu siguranță ca voi reprezenta in mod egal interesele fiecărui cetățean indiferent de etnie.

Ne-am recuperat orașul. Nu noi maghiarii ci noi, toți târgumureșenii in lupta împotriva corupției și a clanurilor. Am învins.

Este o victorie istorică.

Am reușit să depășim paradigma votului etnic. Cu această zi închidem un capitol de 20 de ani din  viața orașului. Această perioadă a lăsat răni adânci. Dar am văzut ca organele vitale nu au fost afectate.

Târgumureșenii au votat cu inima și capul: schimbarea este vitală pentru orașul nostru.

Am câștigat!

Târgu Mureș, ai auzit? A câștigat schimbarea!

Am avut de parcurs un drum lung și nu mă refer doar la lunile de campanie. Am depășit prejudecățile istorice si ne-am vindecat rănile trecutului.

Astăzi, Târgu Mureșul a lăsat în urmă frica, si a demonstrat că nu se mai teme de instigare și de dezbinare. Astăzi ați votat pentru schimbare!

Votul de azi mă obligă,  si pe mine, dar și pe actorii politici.  UDMR a ales deja, venind cu o listă de consilieri total diferită, propunând persoane care nu au fost implicate în jocurile de culise ale ultimilor 20 de ani. Acum este rândul și celorlalte formațiuni să demonstreze că interesul orașului primează intereselor de partid și de grup.

Am toată încrederea că partidele vor înțelege mesajul clar transmis în această seară.

Sunt convins că voința târgumureșenilor exprimată astăzi  este și aceea de a se forma o majoritate solidă pro schimbare.

Dragi prieteni,

Bernády György a afirmat că dacă i se oferă  încredere, va construi un nou oraș.  Nu vă promit un oraș  nou ci o altă perspectivă.

Începe un nou capitol în viața orașului. Majoritatea a înțeles mesajul și a dat un vot de încredere programului nostru, care promite un oraș mai bun și mai vibrant.

Avem în față mari provocări. Competitivitatea trebuie crescută, investitorii atrași, transportul public regândit și astfel vom diminua discrepanța față de marile orașe din regiune.

Aș mai putea continua cu o  listă întreagă a obiectivelor și problemelor care trebuie rezolvate cât mai repede.

Însă vă spun chiar de la început, că nu vom putea rezolva totul imediat. Avem de recuperat 20 de ani pierduți.

Nu vă promit minuni, doar muncă, multă muncă.

Ceea ce am câștigat acum nu e o funcție, este responsabilitatea de a rezolva problemele orașului. Clică de interese și abuzuri, mulțumesc, dar nu mă interesează! În schimb, accept orice sfat constructiv.

Cel mai important cuvânt al serii este Mulțumesc!

O să-mi exprim în această seară recunoștința, în primul rând tuturor târgumureșenilor care mi-au acordat încredere mie și programului meu elaborat alături de colegi și cu ajutorul  dumneavoastră.

În acest moment, victoria nu este doar a unei singure persoane, este victoria noastră, a tuturor!

Vă mulțumesc pentru susținere, pentru că mi-ați fost alături încă de la început. Fără dumneavoastră nu am fi reușit.

Mulțumesc UDMR, Alianța Transilvană Maghiară și Partida Pro Europeană a Romilor.

De asemenea, doresc să mulțumesc sutelor de voluntari pentru munca și dedicația cu care au lucrat și a observatorilor și reprezentanților noștri din secțiile de votare, pentru munca și grija ca alegerile să se desfășoare într-un mod corect.

Mulțumesc echipei de campanie pentru profesionalism și dedicare. Am pornit în campanie cu o mână de oameni iar astăzi am devenit o adevărată comunitate care a pus capăt unui sistem corupt.

Cu toate că această campanie s-a terminat, această comunitate va trebui susținută și consolidată.

Nu în ultimul rând, mulțumesc familiei pentru susținere și răbdare și le promit că mă vor vedea mult mai mult decât în ultimele 6 luni.

Vă mulțumesc!”

(Redacția)

 

 

1 comentariu

  1. Cu alegerea lui Soos Zoltan orasul Tg.Mures a castigat o sansa pentru a se alatura acelor orase unde cetatenii urbei au inteles ca interesul comun este mai important decat interesul personal in dezvoltarea si prosperitatii comunitatii.Din pacate cu alegerea noului primar tentaculele mafiei securiste lacome si sovine din institutiile de stat nu vor disparea cea ce va ingreuna munca primarului proaspat ales.Singura lui sansa si ajutor in munca depusa pentru prosperitatea comunitatii sunt cetatenii urbei care l-au ales.Pentru acesta insa este nevoie de multa comunicare, transparenta,perseverenta si umilinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ludușul are primar și Consiliu Local constituit!

Ca o consecință a alegerilor locale din luna septembrie, sâmbătă, 24 octombrie, în sala mare …