Claudiu Pătrușel (PSD), primar în Zagăr cu peste 50% din voturi Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1854 Vizualizări

Claudiu Pătrușel (PSD), primar în Zagăr cu peste 50% din voturi

Social-democratul Claudiu Pătrușel a câștigat alegerile locale din data de 27 septembrie pentru funcția de primar al comunei Zagăr cu un scor de 238 de voturi, respectiv 50,85% din totalul voturilor exprimate.

Potrivit paginii web a Autorității Electorale Permanente, învingătorul alegerilor locale din Zagăr a avut următorii contracandidați: Cornel Adrian Țânțăreanu (primarul în exercițiu, PNL, 179 de voturi – 38,24%), Alin Eugen Stoica (Pro România, 39 de voturi – 8,33%) și Marian Bichiș (Alianța USR-PLUS, 12 voturi – 2,56%).

Din totalul de 1.030 de alegători înscriși pe listele electorale din Zagăr s-au prezentat la urne 488 de persoane (prezență la vot de 47,37%), iar 20 de voturi au fost declarate nule.

”Cetățenii comunei Zagăr au votat pentru schimbare, au votat PSD!
Mulțumesc din suflet tuturor celor care m-au votat, din Zagăr si din Seleus, celor care m-au susținut deschis și mi-au fost alături în această campanie electorală. Felicitări celor nouă consilieri aleși astăzi pentru Consiliul Local!”, a transmis Claudiu Pătrușel, aflat la primul mandat de primar al comunei Zagăr.

Vot echilibrat pentru Consiliul Local

În ceea ce privește competiția electorală pentru Consiliul Local al comunei Zagăr, rezultatele sunt următoarele: PSD (156 de voturi – 36,53%), PNL (131 de voturi – 30,67%), PNȚCD (44 de voturi – 10,30%), Pro România (37 de voturi – 8,66%), Alianța USR-PLUS (31 de voturi – 7,25%) și Asociația Partida Romilor ”Pro Europa” (28 de voturi – 6,55%).

Astfel, cele 9 mandate de consilieri locali s-au distribuit după cum urmează: 3 pentru PSD, 3 pentru PNL, 1 pentru PNȚCD, 1 pentru Pro România și 1 pentru Asociația Partida Romilor ”Pro Europa”.

”Comuna Zagăr poate reînflori”

Noul primar al comunei Zagăr are vârsta de 41 de ani, este de profesie tehnician silvic, iar anterior alegerilor și-a desfășurat activitatea în cadrul companiei Romgaz.

Claudiu Pătrușel a intrat în politică în anul 2013, când l-a susținut pe actualul viceprimar PSD al comunei Zagăr, de la care a acumulat, în timp, numeroase cunoștințe din domeniul administrației și care l-a convins să candideze.

“M-am decis să candidez la funcția de primar al comunei Zagăr în acest an, în luna iulie. Cel mai important impuls în acest sens l-am primit de la domnul viceprimar, care m-a convins că sunt omul potrivit să devin primar în Zagăr”, a precizat Claudiu Pătrușel.

Primarul comunei Zagăr a mai mărturisit că a intrat în politică din dorința de a realiza ceva util pentru comunitate și pentru a-și aduce contribuția la dezvoltarea localității alcătuită din satele Seleuș și Zagăr.

“În lipsa locurilor de muncă, mulți locuitori din Zagăr au ales să ia drumul unor țări străine. Din datele pe care le am, peste 80% din tineri părăsesc comuna, mulți dintre ei alegând să plece la lucru într-o țară străină. Știu că un primar nu poate crea în mod direct locuri de muncă, dar prin anumite măsuri de sprijinire a unor afaceri mici, a unor întreprinzători, comuna Zagăr poate reînflori. Acesta este unul dintre obiectivele mele de viitor, să acordăm, prin hotărâre de Consiliu Local, sprijin și facilități celor care doresc să demareze o afacere. Aceste facilități ar avea rolul de a atrage investitori, obiectiv care se leagă de o altă prioritate de-a mea, respectiv introducerea rețelei de canalizare și apă menajeră în comună, pentru că, în prezent, Zagărul nu dispune de aceste condiții minime de civilizație. Există de exemplu teren pe care se poate construi chiar și o fabrică de încălțăminte sau de orice, în funcție de investitor. Doar să fie condiții demne de anul 2020. În prezent, economia comunei Zagăr este aproape pe linie moartă, în afară de o pădure de 350 de hectare nu are nimic”, a prezentat Claudiu Pătrușel una dintre direcțiile de dezvoltare a comunei.

De asemenea, în agenda noului primar al comunei Zagăr se află și un proiect dedicat locuitorilor de etnie rromă din comună care reprezintă 70% din populație, care vor fi sprijiniți pentru a-și deschide mici afaceri, ”așa cum administrațiile publice locale s-au implicat în alte localități ale județului”.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE