Home / Cultură / Sighișoara: Concert de muzică clasică în prezența Ambasadorului Elveției

Sighișoara: Concert de muzică clasică în prezența Ambasadorului Elveției

Distribuie

Reprezentanții Primăriei municipiului Sighișoara au transmis joi, 22 octombrie, prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook, faptul că Ambasada Elveției la București, în colaborare cu Asociația Elvețiană Cultura Viva Sighișoara, organizează duminică, 25 octombrie, de la ora 11.00, un concert de muzică clasică în Sala Festivă a primăriei municipiului Sighișoara, fiind susținut de Asociația District Hub, Asociația Elvețiană în România, Camera de Comerț Elveția – România și fondul cultural elvețian Swiss Sponsors’ Fund.

,,Concertul reprezintă un omagiu adus Academiei Sighișoara, cel mai longeviv proiect de colaborare culturală elvețiano-română, academie de vară pentru tineri muzicieni din întreaga lume și festival internațional de referință, care, pentru prima dată în cei 27 de ani de existență, a fost nevoită să-și anuleze activitățile de anul acesta din cauza pandemiei de COVID-19. Academia Sighișoara a fost fondată în 1993 de violonistul Alexandru Gavrilovici”, se menționează în cadrul postării.

Programul cuprinde piese de Alberich Zwyssig, Mădălina Slav, Anton Pann, Flavio Motalla, J.S. Bach, Constantin Silvestri, Bernard Reichel, Dinu Lipatti, Iulius-Ioan Brudaşcă, G. Enescu, L. van Beethoven, W.A. Mozart, fiind dedicat și comemorării a 70 de ani de la trecerea în neființă a lui Dinu Lipatti, la Geneva, iar pianiștii invitați sunt: Mădălina Slav – București, Horia Mihail – Brașov, Ioan – Dragoș Dimitriu – Brașov, Manuela Iana – Mihăilescu – Timișoara și Dragoș Mihăilescu – Timișoara.

Concertul se va desfășura în prezența Excelenței Sale Arthur Mattli și a primarului municipiului Sighișoara, Ioan – Iulian Sîrbu, fiind transmis live pe pagina de Facebook a Ambasadei Elveției și a Primăriei Municipiului Sighișoara.

Andreea ȚIȚIU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Haide să plantezi copaci împreună cu Asociația Mureș Runners! „Noi trebuie să dăm tonul schimbării”

Distribuie „Comunitatea crește atunci când fiecare dintre noi acționăm!” este deviza de la care pleacă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.