Orașul Luduș are viceprimar! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1472 Vizualizări

Orașul Luduș are viceprimar!

La scrutinul electoral din 27 septembrie, ludușenii și-au exprimat voința politică prin alegerea în funcția de primar al orașului a candidatului PSD, Ioan Cristian Moldovan. La aceeași dată au fost aleși cei 17 consilieri locali: 8 de la PSD, patru de la PNL, 3 de la UDMR și 2 de la PMP, cei care pentru următorii patru ani compun Consiliu Local Luduș. Sâmbătă, 24 octombrie, au fost validate mandatele consilierilor locali și al primarului, care au depus jurământul pe Biblie și Constituție în prezența prefectului județului Mureș, Mara Togănel.

Prima ședință a Consiliului Local

După validarea mandatelor aleșilor locali, primarul Cristian Moldovan a convocat prima ședință a noului Consiliu Local cu două proiecte de hotărâre înscrise pe ordinea de zi: organizarea comisiilor de specialitate ale Consiliului local Luduș și alegerea viceprimarului.

Pentru a conduce desfășurarea lucrărilor, consilierul local Gelu Puia l-a propus pe consilierul Daniel Totu ca președinte de ședință, propunerea fiind aprobată în unanimitate. Daniel Totu i-a felicitat pe noii colegi și le-a urat bun venit în Legislativul local, după care i-a felicitat și pe consilierul Enyedi Mihai, la al patrulea mandat și pe Cristian Moldovan, ajuns la al treilea mandat, după care a dat cuvântul juristului Paul Precup care a prezentat raportul de specialitate la proiectele de hotărâre înscrise pe ordinea de zi. Președintele de ședință a solicitat consilierilor locali să aprobe numărul de comisii de specialitate, numele acestora, componența numerică a fiecărei comisii, precum și aprobarea în bloc a consilierilor propuși în comisii, propunere aprobată în unanimitate. La acest punct, consilierul Olimpiu Sorin Hățăgan a propus ca fiecare formațiune politică să-și desemneze membrii proprii în comisii, propunere acceptată.

Pentru comisia „Administrarea Domeniului Public și Privat și Administrație Publică Locală”, Kis Istvan a propus pe: Puia Gelu Virgil (PSD), Szekely Zoltan Levente (UDMR), Orosfoian Ioan Marcel (PSD), Călugăr Ioan (PNL) și Cipăian Dragoș Ciprian (PMP). Propunerea a fost aprobată în unanimitate.

Pentru comisia „Buget. Finanțe. Contabilitate și Fonduri Europene”, Gelu Puia a propus pe Enyedi Mihai (UDMR), Ciucă Claudiu Corneliu (PSD) și Cornel Herepean (PMP), ceea ce a creat nemulțumirea consilierilor PNL. După discuții, Cornel Herepean de la PMP s-a retras și în locul lui a fost numit în comisie Olimpiu Hățăgan de la PNL. În noua componență comisia a fost aprobată în unanimitate.

Pentru comisia „Urbanism, Amenajarea teritoriului și Protecția mediului”, Carmen Petac a propus pe Stan Emil Alecu (PSD), Kis Istvan (UDMR) și Șopterean Ioan (PNL). Propunerea a fost aprobată în unanimitate.

Pentru comisia „Învățământ. Cultură. Sănătate. Sport. Agrement. Culte și Protecție Socială”, Enyedi Mihai a propus pe Șofron Alina (PSD), Petac Carmen (PSD) și Herepean Cornel (PMP). Propunerea a fost aprobată în unanimitate.

Pentru comisia „Juridică. Apărarea drepturilor omului. Ordine Publică și Relația cu cetățenii” Claudiu Ciucă a propus pe Banea Ioan Adrian (PSD), Coman Alin Dorin (PNL) și Totu Daniel Septimiu Iulian (PSD). Propunerea a fost aprobată în unanimitate. În prima ședință a fiecărei Comisii de specialitate a Consiliului local se stabilesc funcțiile consilierilor.

Alegerea viceprimarului

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 57/2019, privind Codul Administrativ, alegerea viceprimarului se face prin votul secret cu buletine, ale consilierilor locali.

Pentru funcția de viceprimar al orașului Luduș au fost înregistrate două propuneri: Enyedi Mihai l-a propus pe Kis Istvan (UDMR), iar Olimpiu Hățăgan l-a propus pe Alin Coman (PNL). După efectuarea votării, numărarea buletinelor de vot s-a făcut în prezența consilierilor Daniel Totu (PSD) și Ioan Șopterean (PNL) și a secretarei Consiliului Local, Maria Tac. Rezultatul comunicat a fost: Kis Istvan a primit 13 voturi pentru, iar Alin Coman a primit 4 voturi pentru. Conform voinței exprimate de consilierii locali, Kis Istvan a primit cel de-al treilea mandat de viceprimar, o premieră pentru orașul Luduș.

La finalul ședinței, vechiul și noul viceprimar a declarat: „Mulțumesc domnului primar pentru încrederea acordată, mulțumesc domnilor consilieri și tuturor colegilor din primărie. Vă mulțumesc tuturor celor care m-ați votat, respectul meu este același și pentru aceștia dar și pentru cei care nu m-ați votat. Totuși să nu uităm un lucru, toți suntem puși în slujba cetățenilor. Să avem sănătate, putere de muncă și sper ca mandatul 2020 – 2024 să fie unul la fel de fructuos ca și cele două precedente. Chiar dacă domnul Hățăgan vorbea despre opoziție, sunt convins că putem face în așa fel ca indiferent de culoarea politică și de linia pe care ne situăm, putem contribui cu toții la dezvoltarea orașului care a început și care trebuie să continue în mod obligatoriu. Încă o dată mulțumesc pentru încredere și să facem în așa fel ca în ultimele două mandate când s-a demonstrat că în Consiliu Local putem conlucra indiferent de apartenența noastră politică. Încă o dată, vă mulțumesc pentru încredere”.

Acum, orașul Luduș are primar, viceprimar, Consiliu Local cu comisiile de specialitate alese și urmează 4 ani de muncă în folosul comunității locale, continuarea proiectelor din anii precedenți, precum și implementarea altora noi.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE