„Biserica Ortodoxă și provocările viitorului”, la Tîrgu Mureș Religie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 507 Vizualizări

„Biserica Ortodoxă și provocările viitorului”, la Tîrgu Mureș

Lucrarea intitulată „Biserica Ortodoxă și provocările viitorului”, apărută de curând la Editurile Reîntregirea, Aeternitas și Presa Universitară Clujeană, a fost lansată la finele săptămănii trecute  la Tîrgu Mureș.

Potrivit www.reintregirea.ro, evenimentul a avut loc la Catedrala „Învierea Domnului” din cartierul „Tudor Vladimirescu” unde slujesc preoții Ioan Pintilie, Ciprian Citirigă și Iuliu Oprea. Volumul a fost prezentat de către părintele Mihai Himcinschi, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, care a vorbit despre Ființa eshatologică a Bisericii, și de părintele lect. univ. dr. Oliviu Botoi, consilier cultural al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, care a susținut prelegerea Aportul etic al Bisericii în societatea contemporană. Provocări, exigențe și problematizări în spațiul public românesc. Moderatorul evenimentului a fost părintele diacon Răzvan Brudiu, titularul catedrei de Misiologie Ortodoxă din cadrul Facultății de Teologie, care a prezentat la final principalele etape ale acestui demers academic cu totul deosebit. Evenimentul s-a derulat cu respectarea normelor de distanțare socială prevăzute de contextul actual al pandemiei de COVID-19.

Volumul colectiv „Biserica Ortodoxă și provocările viitorului”, editat și coordonat de către părintele Mihai Himcinschi și părintele diacon Răzvan Brudiu, constituie rezultatul unui amplu proiect de cercetare la care au luat parte ierarhi, teologi, cercetători și oameni de cultură din țară și din străinătate, dar și cercetători laici de la diferite centre de studii din domeniile sociologiei și psihologiei. Volumul cuprinde 28 de lucrări și studii prin care autorii prezintă o perspectivă asupra viitorului Bisericii și societății.

„Volumul constituie o încununare a cercetărilor de pe parcursul a doi ani, reprezentând un răspuns oferit preocupărilor societății contemporane privitoare la viața Bisericii Ortodoxe, tratând subiecte extrem de variate: de la problematica pandemiei actuale la chestiunea entității pentru egalitate de gen, de la angajamentul ecumenic al Bisericii Ortodoxe la reforma liturgică din Biserică, sau de la mărturia ortodoxă și identitatea creștină la relația dintre lumea științei contemporane și Ortodoxie”, informează www.reintregirea.ro.

(A. Z.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE