Home / Administratie / MAREA ÎMPĂCARE între Primăria Târgu Mureș și Consiliul Județean Mureș

MAREA ÎMPĂCARE între Primăria Târgu Mureș și Consiliul Județean Mureș

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, și președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, au anunțat miercuri, 4 noiembrie, cu prilejul unei conferințe de presă, că cele două instituții vor stinge litigiul istoric privitor la dreptul de proprietate al unui teren de circa 20 de hectare aflat în zona Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș.

”Deja am rugat colegii de la Administrația Domeniului Public să pornim procedura de renunțare la proces, pe baza expertizelor vom putea decide, Consiliul Local, respectiv Consiliul Județean, care este varianta legală, și să fie aprobat de ambele Consilii. De acolo este liber să fie dezvoltat terenul, deci este doar o chestie administrativă”, a afirmat primarul municipiului Târgu Mureș.

”De peste 10 ani sunt niște procese interminabile. Proiectul spitalului de arși a trecut deja prin Comisia tehnică interministerială, ceea ce înseamnă că, dacă au fost aprobați indicatorii tehnico-economici, într-un timp foarte scurt poate fi pornită licitația pentru proiectarea și construcția acestui spital. Vom decide să rezolvăm acest litigiu într-un timp foarte scurt, să putem preda terenul necesar construcției și, totodată, în paralel, să putem rezolva problema parcării”, a declarat președintele Consiliului Județean Mureș.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: Mircea Stoian distins cu Fibula de la Suseni

Dr. Mircea Stoian, șeful Secției ATI din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș, a fost premiat, …