Home / Administratie / Prima ședință a noului Legislativ ludușean

Prima ședință a noului Legislativ ludușean

Pentru prima ședință ordinară a Consiliului Local nou ales, primarul Cristian Moldovan i-a convocat pe aleșii locali în ziua de 10 noiembrie, în sala mare a Casei de Cultură „Pompeiu Hărășteanu”, în condițiile impuse de distanțare fizică a participanților.

Ordine de zi bogată

Maria Tac, secretara Legislativului local, a înscris la ordinea de zi un număr 27 de proiecte de hotărâre, toate având ca inițiator pe Cristian Moldovan. După aprobarea procesului verbal de la ședința extraordinară din 30 octombrie au fost prezentate proiectele de hotărâre pentru: Aprobarea procedurii de anulare a accesoriilor aferente obligațiilor bugetare principale restante la data de 31 martie 2020, datorate bugetului local de către contribuabilii orașului Luduș; Aprobarea documentației actualizate „Registrul local al spațiilor verzi din intravilanul orașului Luduș”; Înscrierea  dreptului de proprietate în favoarea Statului Român- domeniu public și a dreptului de administrare în favoarea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor prin Administrația Națională „Apele Române” asupra terenului pe care este construit un pod de beton în „Fundătură”; Modificarea hotărârii nr. 35 din 29 iulie 2008, prin care a fost înființată Comisia de circulație rutieră a orașului Luduș; Aprobarea componenței comisiei de evaluare pentru concesionarea bunurilor proprietate publică; Modificarea hotărârii nr. 242 din 20 octombrie 2009, prin care s-a aprobat componența Comisiei pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluționarea cererilor de locuințe sociale și de locuințe din fondul locativ de stat și repartizarea acestora; Rezilierea, încetarea, reînnoirea și prelungirea unor contracte de închiriere; Reînnoirea contractului decomodat nr. 310/4729 din 3 noiembrie 2009, încheiat între autoritatea locală și Serviciul de Ambulanță Județean Mureș; Aprobarea unui schimb de locuință; Desemnarea reprezentanților în consiliile de administrație al unităților de învățământ din orașul Luduș; Aprobarea Programului de acțiuni pentru prevenirea și înlăturarea efectelor dăunătoare ale fenomenelor meteorologice periculoase și asigurarea unei circulații fluente pe perioada de iarnă 2020-2021; Aprobarea contului de execuție al bugetului local al orașului la 30 septembrie 2020; Aprobarea utilizării sumei de 176.000 de lei din excedentul bugetar al anilor precedenți pentru acoperirea golului temporar de casă pe anul 2020.

La punctul „Diverse” a fost prezentat un Raport cu activitatea de constatare în perioada iulie – 3 noiembrie 2020 a personalului Biroului Poliția Locală Luduș.

Amănunte despre desfășurarea ședinței vom relata în zilele următoare.

Ioan A. BORGOVAN                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Deputatul Vass Levente (UDMR), a 7-a inițiativă legislativă medicală care devine lege

Monitorul Oficial al României a publicat vineri, 20 noiembrie, Legea pentru completarea Legii drepturilor pacientului …