S-a lansat Ghidul siguranței datelor de pe internet Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 571 Vizualizări

S-a lansat Ghidul siguranței datelor de pe internet

Asociația Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor (ASCPD) în parteneriat cu Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI) au lansat, vineri, 20 noiembrie, ,,Ghidul siguranței datelor pe internet”, pentru ca publicul larg să nu riște să compromită calculatoare sau date, având în vedere că 90% din atacurile cibernetice sunt îndreptate asupra utilizatorilor casnici de internet. 

,,ASCPD, alături de CERT-RO și ANSSI sfătuiește utilizatorii ca de Black Friday 2020 să evite ofertele „incredibile”, care uneori ascund pericole sau sunt de pe site-uri nesecurizate și mai bine să achiziționeze produsele de la un comerciant recunoscut”, au transmis reprezentații ASCPD.

,,Ofertele speciale nu se mai adresează în această perioadă doar cumpărătorilor și vânătorilor de chilipiruri. S-au lansat ofertele speciale la datele personale ale cumpărătorilor, care au ajuns să coste practic nimic. Pentru a nu deveni o astfel de victimă, înainte de a comunica datele personale unui comerciant, citiți cu atenție politicile de confidențialitate, cookies sau protecția datelor personale. Acestea pot fi înglobate într-o singură politică sau politici distincte. Acordați atenție solicitărilor de consimțământ privind comunicările de marketing ținând cont că acestea nu pot fi implicite și nu pot restricționa demersul de a efectua o achiziție online. Oferiți consimțământul pentru comunicări comerciale doar dacă doriți acest lucru”, a precizat Marius Dumitrescu, președintele ASCPD.

Ghidul poate fi descărcat de la următoarea adresă: https://bit.ly/2IN40Vb.

 Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE