Home / Administratie / Comodat pentru funcționarea Serviciului de Ambulanță din Luduș

Comodat pentru funcționarea Serviciului de Ambulanță din Luduș

Distribuie

În anul 2009, printr-o hotărâre a Consiliului Local Luduș a fost aprobată darea în folosință gratuită Serviciului de Ambulanță Județean Mureș, începând de la 1 noiembrie 2009 a spațiului reprezentat de o clădire în suprafață de 80,32 d emetri pătrați și terenul aferent în suprafață de 360,32 de metri pătrați situat în strada Independenței, fosta Centrală Termică de cartier. Atunci s-a încheiat un contract de comodat care a fost prelungit prin acte adiționale de două ori, ultima dată până la data de 31 octombrie 2020.

Ca răspuns la solicitarea făcută de Primăria orașului Luduș, Serviciul de Ambulanță Județean Mureș prin directorul general dr. Ivanici Ioan și directorul economic, ec. Zachariaș Domnița a transmis acordul „cu privire la prelungirea duratei contractuale prevăzute în Contractul de comodat nr. 310/4729 din 3 noiembrie 2009, având ca obiect folosința gratuită a imobilului din strada Independenței – fosta Centrală Termică Luduș”.

În raportul de specialitate întocmit de Gabriela Fleșar de la Compartimentul Domeniu Public și aprobat de Anca Năsăudean, șef serviciu „IADP” se invocă prevederile articolului 108, litera „d” din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019, privind Codul administrativ: „Consiliile locale și consiliile județene hotărăsc, în condițiile prevăzute în partea a V-a a prezentului cod ca bunurile ce aparțin domeniului public sau privat, local sau județean, după caz, să fie: a) date în administrarea instituțiilor publice și regiilor autonome din subordinea unității administrativ teritoriale care le are în proprietate; b) concesionate; c) închiriate; d) date în folosință gratuită instituțiilor de utilitate publică; e) valorificate prin alte modalități prevăzute de lege”.

În Referatul de aprobare la proiectul de hotărâre privind reînnoirea contractului de comodat nr. 310/4729 din 3 noiembrie 2009 încheiat între autoritatea locală și Serviciul de Ambulanță Județean Mureș, primarul Cristian Moldovan a propus „Reînnoirea contratului de comodat nr. 310/4729/3 noiembrie 2009, pe o perioadă de 3 ani, respectiv de la data de 1 noiembrie 2020 și până la 31 octombrie 2023”.

Proiectul de hotărâre a fost dezbătut de consilierii locali în ședința ordinară a lunii noiembrie și l-au aprobat în unanimitate.

Ioan A. BORGOVAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ședință de lucru la Consiliul Județean Mureș

Distribuie DISPOZIŢIA NR. 87din 15 martie 2024privind convocarea Consiliului Judeţean Mureş în şedinţă publică ordinară …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.