Pregătiri de iarnă încheiate la Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 413 Vizualizări

Pregătiri de iarnă încheiate la Luduș

Dacă iarna 2010-2021 va fi grea sau ușoară din punct de vedere meteorologic vom constata în lunile următoare. „Noi suntem pregătiți pentru orice situație, zăpezi abundente sau geruri generatoare de probleme în trafic, înzăpeziri sau polei pe drumuri”, a declarat Liviu Popa, directorul Direcției Drumuri, Intervenții, Transport și Zone Verzi (DITZV) din cadrul Primăriei orașului Luduș.

Încă din luna noiembrie DITZV a întocmit un program de acțiuni pentru prevenirea și înlăturarea efectelor dăunătoare ale fenomenelor meteorologice periculoase și asigurării unei circulații fluente, pe perioada iernii 2020-2021, program care a fost aprobat de aleșii locali în ședința Consiliului Local aferentă lunii noiembrie.

„Am întocmit Programul respectând prevederile Ordinului Ministrului Administrației și Internelor și al Ministrului Mediului și Pădurilor 78/2019, pentru aprobarea Regulamentului din 28 iunie 2019, privind gestionarea situațiilor de urgență, precum și Ordonanța de Urgență a Guvernului 57/2019, privind Codul administrativ”, a afirmat Liviu Popa.

Pentru circulația rutieră…

… pe străzile aparaținând teritoriului administrativ al orașului Luduș se vor executa lucrări de deszăpezire de către Direcția DITZV cu utilajele din dotare: buldoexcavatorul prevăzut cu lamă de deszăpezire; buldoexcavatorul prevăzut cu încărcător frontal, pentru încărcarea materialului antiderapant; tractorul FIAT prevăzut cu lamă de deszăpezire, precum și posibilitatea de a tracta utilajul de administrat material antiderapant (tip MA), și utilajul purtat în tiranți; tractorul U 650 care în funcție de nevoie va tracta remorca pentru administrarea materialului antiderapant și plugul pentru deszăpezire; două autoutilitare puse la dispoziție pentru acțiunile necesare administrării manuale a materialului antiderapant; autoutilitara 8×4, prevăzută cu lamă de deszăpezire și sărăriță pentru administrarea materialului antiderapant; autoutilitara MAN, prevăzută cu lamă de deszăpezire și sărăriță pentru administrarea materialului antiderapant.

Circulația pietonală

În vederea asigurării unei circulații pietonale în bune condiții, în perioada de iarnă pe trotuarele din orașul Luduș se vor efectua lucrări de măturat, înlăturat zăpada și împrăștiat material antiderapant de către SC Administrativ Serv Luduș SRL, operatorul care asigură salubrizarea orașului. În același timp, societatea de salubrizare va efectua lucrări de măturat, înlăturat zăpada și împrăștiere a materialului antiderapant în parcări, aleile din parcuri și parcurile de joacă unde utilajele din dotarea Direcției DITZV nu pot interveni datorită gabaritului depășit. Materialul antiderapant necesar acestor lucrări este depozitat la sediul Direcției DITZV, de unde cei care se ocupă de salubrizare îl va ridica și distribui în funcție de evoluția fenomenelor meteorologice și la comanda Direcției DITZV.

Baza materială, asigurată

Pentru asigurarea cantității de material antiderapant pe toată perioada iernii, Liviu Popa consideră că sunt necesare aproximativ 300.000 de kilograme de nisip (200 de metri cubi) și 200.000 de kilograme de sare, precum și o tonă de agent de deszăpezire pentru prevenirea înghețului. Întreaga cantitate este depozitată la sediul Direcției DITZV.

Pentru combustibil, se impune a fi prevăzute sumele necesare pentru asigurarea a 7.000 de litri de motorină, dar care se va achiziționa doar în funcție de necesitate.

Dacă este nevoie…

În cazul unor căderi masive de zăpadă însoțite de viscole puternice, la care echipele de intervenție care au fost stabilite nu pot face față, primarul orașului Luduș, în calitate de președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență, va dispune măsuri pentru mobilizarea agenților economici, cu personalul și utilajele din dotare, folosindu-se de toate prerogativele conferite de lege.

Pentru sprijinirea lucrărilor propuse, Poliția Locală din cadrul Primăriei orașului Luduș va acorda sprijinul necesar personalului care este implicat în programul de acțiune. Parcarea autovehiculelor de pe teritoriul administrativ al orașului Luduș se va realiza în locurile special amenajate sau după caz, în incinta proprietăților pentru a nu stânjeni accesul utilajelor în acțiunile de deszăpezire care să-și poată desfășura activitatea în condiții optime și într-un timp rezonabil.

Pentru asigurarea bugetului necesar Programului de acțiuni s-a prevăzut suma de 134.000 de lei.

„În legătură cu acest program de acțiuni pot să spun că suntem pregătiți să asigurăm cetățenilor orașului condiții optime pentru a-și desfășura activitatea în condițiile iernii 2020-2021”, a declarat Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE