Bilanțul social-democratului Ovidiu Dancu, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 841 Vizualizări

Bilanțul social-democratului Ovidiu Dancu, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș

Social-democratul Ovidiu Dancu, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș în legislatura 2016-2020 și actual consilier județean, a prezentat joi, 17 decembrie, la finalul ședinței ordinare de lucru a Consiliului Județean Mureș, un scurt raport de activitate al mandatului care tocmai s-a încheiat.

Contracte de finanțare de 281 de milioane de lei

Redăm așadar, în rândurile de mai jos, conținutul integral al raportului prezentat de consilierul județean Ovidiu Dancu.

– Am realizat reabilitarea completă a pistei de aterizare și decolare a Aeroportului ”Transilvania”;

– Am pus în funcțiune circuitul ”Transilvania Motor Ring”, care este cel mai mare circuit pentru sporturi cu motor din țară.

– Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor funcționează în șase zone ale județului în baza contractelor de servicii încheiate în 2019.

– Am dezvoltat sistemul de sănătate, au fost demarate mai multe lucrări de reabilitare la clinicile din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș. Au fost cheltuite peste 40 de milioane de lei pentru investiții la cele două spitale din subordinea Consiliului Județean, Spitalul Clinic Județean Mureș și Spitalul din Târnăveni, sumă dublă față de perioada precedentă.

– Au fost semnate șapte contracte de finanțare din fonduri europene, valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 281.245.000 de lei. Este o sumă semnificativă care este investită în dezvoltarea județului Mures. Două proiecte sunt legate de dezvoltarea infrastructurii rutiere județene, două proiecte referindu-se la reabilitarea unor clădiri de patrimoniu importante din Târgu Mureș. La cele două proiecte rutiere, reabilitarea drumului dintre Ungheni și Târnăveni, și a drumului județean dintre Sighișoara și Agnita vom moderniza complet două tronsoane de drum pe o lungime de 24, respectiv 16 kilometri. În cazul proiectelor de patrimoniu lucrările sunt în curs, reabilitarea Muzeului de Științe ale Naturii și Palatul Culturii. Totodată, este în implementare un proiect care oferă servicii digitale pentru cetățeni în ceea ce privește solicitarea și obtinerea unor documente de urbanism. Alături de cele enumerate, am finalizat două alte proiecte cu finanțare europeană care au urmărit eficientizarea activității Consiliului Județean Mureș.

– Am reușit să creștem numărul de kilometri pe care s-a turnat covor asfaltic nou, peste 350 de kilometri de drum județean, din totalul de 727 al întregii rețele. Unele dintre aceste investiții sunt realizate prin PNDL, în total 21 de kilometri de drumuri județene sunt reabilitate pe patru tronsoane.

– Am înființat Asociația Visit Mureș, care se ocupă de promovarea și dezvoltarea turismului în județul Mureș.

– S-a finalizat drumul tematic ,,Via Transilvanica”, care în județul Mureș are o lungime de 160 de kilometri.”

Prioritățile actualului mandat

În cadrul aceleiași ședințe, Ovidiu Dancu a expus câteva din principalele priorități ale echipei actuale de consilieri județeni social-democrați.

”Planurile noastre includ extinderea pistei aeroportului la 2.580 de metri, construirea unui terminal modern de pasageri și extinderea parcărilor de aeronave. Dezvoltarea spitalelor, modernizarea drumurilor județene, extinderea și dezvoltarea aeroportului nu se pot opri. Un obiectiv important ar fi și realizarea centurii municipiului Târgu-Mureș de pe partea sud-vest, dar trebuie să finalizăm și reabilitarea drumurilor care traversează limita/granița județului unde investițiile sunt începute. De asemenea, continuarea demersurilor pentru ca județul Mureș să devina un județ Smart, digitalizarea instituțiilor și gazeificarea deșeurilor menajere considerăm că sunt proiecte majore pentru județ. Menținerea sănătății oamenilor este întotdeauna importantă. Prin urmare, prioritatea va fi să avem spitale moderne și bine dotate”, a afirmat fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș.

PSD, în opoziție constructivă

La finalul alocuțiunii sale, Ovidiu Dancu a anunțat că PSD va intra într-o opoziție constructivă astfel încât să reprezeinte cu demnitate opțiunea exprimată de electoratul mureșean la alegerile din 27 septembrie.

”Domnule președinte, stimați colegi, de astăzi începe o perioadă nouă pentru executivul Consiliului Județean, un executiv susținut de o nouă majoritate politică, UDMR – PNL. PSD va intra în opoziție din acest moment, dar, așa cum am știut să gestionăm problemele județului și să aducem o dezvoltare a acestuia, tot așa, de acum înainte, vă asigurăm domnule președinte, vom iniția și susține toate proiectele viabile pentru dezvoltarea economică, socială, culturală și administrativă a județului Mureș, reprezentând cu demnitate votul cetățenilor care ne-au mandatat să-i reprezentăm în Consiliul Județean”, a conchis Ovidiu Dancu.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE