Luduș: Mijloace fixe scoase din funcțiune și valorificate Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 240 Vizualizări

Luduș: Mijloace fixe scoase din funcțiune și valorificate

În luna septembrie 2020, ing. Gelu Oaneș, șeful  Sucursalei Aquaserv SA, a transmis Primăriei și Consiliului Local Luduș documentația privind propunerea de scoatere din funcțiune a unor mijloace fixe din domeniul public, preluate în gestiune delegată de la Administrația publcă locală și după caz, valorificarea sau casarea acestora, potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 841/1995, cu completările și modificările ulterioare.

Comisia de evaluare desemnată de directorul general în componența: ing. Gelu Oaneș – președinte, ing. Adrian Deteșan – secretar și ing. Ramona Popoviciu – membru, a evaluat starea mijloacelor fixe care au fost propuse pentru scoaterea din funcțiune de către Secția de tratare a apei potabile, devenite disponibile în urma modernizării Uzinei de Apă Luduș, a Stației de pompare a apei brute și abilitării conductei de aducțiune.

În raportul de evaluare a comisiei se precizează că: „Mijloacele fixe de natura utilajelor, instalațiilor au uzură fizică și morală avansată, cu defecte nereparabile, fiind bunuri vechi , nu se mai găsesc piese de schimb pentru reparații, și ca urmare se propun spre valorificare directă prin casare și predarea materialelor recuperabile rezultate , la centre de colectare. Mijloacele fixe amplasate subteran de matura conductelor și rețelelor utilitare se propun la casarea directă fără recuperare de materiale, ele rămânând îngropate, întrucât recuperarea materialelor refolosibile presupune efort tehnic și financiar mai mare decât beneficiile obținute din recuperarea și valorificarea acestora”.

În lista mijloacelor fixe disponibile sunt cuprinse un număr de 9 mijloace fixe cu valoarea totală de 927.502 de lei: Aducțiune apă brută; Basculă BA stabilă; Electropompă C 200; Rețele în incinta de captaare; Electropompă Cerna 200; Electropompă Criș 200C; Stație de dozare coagulare; Decantor etaj tip Inhoff; Decantor etajat la bloc C.

În ședința Legislativului local din 15 decembrie 2020, consilierii au aprobat trecerea din domeniul public în domeniul privat al orașului Luduș a acestor bunuri, scoaterea lor din funcțiune și valorificarea lor. A fost aprobată și comisia care va întocmi procesul-verbal de scoatere din funcțiune a mijloacelor fixe, în următoarea componență: președinte Suciu Maria – șef birou „BFCRU”, membru Bologa Genoveva – inspector în cadrul biroului „BFCRU” și membru Banea Cosmina – inspector în cadrul biroului „BFCRU”.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE