Home / Comune / Centrul Deda va asigura un echipaj mobil pentru vaccinare

Centrul Deda va asigura un echipaj mobil pentru vaccinare

Distribuie

Printre comunele care vor găzdui un centru de vaccinare se numără și Deda, centru care ve deservi zona Văii Mureșului Superior, care va deveni funcțional cel mai probabil în cea de a treia etapă de vaccinare.

“În cursul zilei de vineri, 5 februarie, a avut loc o videoconferință cu Prefectura județului Mureș și cu responsabilii centrelor de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Mureș. În cadrul acestei ședințe cu prefectul Mara Togănel s-a menționat faptul că în etapa a 3-a, centrele care nu și-au început activitatea de vaccinare vor primi vaccinuri pentru administrarea vaccinului celor înscriși. La Deda toate sunt puse la punct, sunt asigurate toate condițiile, singurul lucru care lipsește sunt dozele de vaccin”, a subliniat Lucreția Cadar.

Până la acel moment, vaccinarea persoanelor cu dizabilități care nu se pot deplasa va fi făcută prin intermediul unor echipe mobile aferente zonei de acoperire a fiecărui centru de vaccinare.

„Cu această ocazie ni s-a cerut să comunicăm lista cu personalul care va deservi acțiunea de vaccinare, respectiv o echipă mobilă. Aceste echipe trebuie constituite dintr-un medic, un asistent medical și un registrator. Din videoconferință am înțeles faptul că vom pune la dispoziție mașinile pentru deplasarea în teritoriu, noi, centrul de vaccinare Deda. Până la orele amiezii am comunicat Direcției de Sănătate Publică componența echipei mobile de vaccinare aferentă centrului de vaccinare de la Deda, precum și lista persoanelor cu dizabilități care nu se pot deplasa, a însoțitorilor acestora, a asistenților care se ocupă de ei, respectiv a membrilor familiilor lor. Aceste persoane vor fi vaccinate la domiciliu, acțiune care va începe de luni, 8 februarie. Fiecare dintre comunele din județ a primit această solicitare de a comunica numărul de persoane cu dizabilități, iar în ce ne privește va trebui să asigurăm zona Văii Mureșului, începând de la Brâncovenești și până la Stânceni”, ne-a declarat Lucreția Cadar, primarul comunei Deda.

(A. Z.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: Ministrul Sănătății, vizită la Spitalul Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin

Distribuie Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a efectuat astăzi o vizită la Spitalul Municipal „Dr. Eugen …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.