Autostradă din Târgu Mureș către Sovata! Administratie
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 48658 Vizualizări

Autostradă din Târgu Mureș către Sovata!

Jurnaliștii de la Hotnews.ro au publicat miercuri, 10 februarie, o hartă actualizată a proiectului Autostrăzii ”Unirii” A8, sectorul Târgu Mureș – Târgu Neamț. Potrivit sursei citate, revizuirea studiului de fezabilitate (demarat în urmă cu aproape 2 ani) și implicit modificarea traseului se impun în contextul în care autoritățile de la București au anunțat că proiectul va fi inclus pentru finanțare în Planul European de Reziliență (PNRR), respectiv că în acest an se intenționează scoaterea la licitație a capetelor autostrăzii.

61% din studiu, realizat

”Sectorul montan este singurul mai avansat din autostrada A8. Suntem în revizuirea unui studiu de fezabilitate, au fost unele sincope şi întârzieri din partea proiectantului, dar am făcut unele diligenţe şi simţim o altă mobilizare. Acum, suntem undeva la 61% din studiu, avem traseul sectorului montan definitivat, studiile geotehnice sunt destul de avansate“, a declarat, recent, Adrian Covăsnianu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor și fost președinte al Asociației Moldova Vrea Autostradă.

”E un studiu de fezabilitate pe un sector de 200 de kilometri, din care 100 de kilometri montan, e de două ori mai greu decât Sibiu – Pitești. A fost contractat pe o sumă mai mică de patru ori decât licitația de la licitația de la Târgu Neamț – Iași – Ungheni, unde sunt 100 de kilometri și relieful e colinar, deci mai ușor. Ceva nu bate undeva, probabil și asta explică de ce merge așa de prost”, a afirmat și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, într-un interviu acordat Hotnews.ro.

Proiectul reactualizării studiului de fezabilitate este realizat de Ingineria Especializada Obra Civil E Industrial SA (stadiul realizării este de 61%), are valoarea de 17,6 milioane de lei, fără TVA, iar tronsonul care face obiectul studiului de fezabilitate are o lungime de 211 de kilometri (Târgu Mureș/ Ungheni – Târgu Neamț/ Moțca). În județul Mureș, autostrada va trece și prin orașele Miercurea Nirajului și Sovata.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Faceți drumuri și în Câmpie, apoi face-ți-vă și autostradă, căci de 30 de ani nu ați făcut nimic acolo, iar de făcut v-ați găsit să faceți acum tot acolo unde există și unde s-au pompat bani în decursul anilor pentru infrastructură.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE