VIDEO: De la hârtoape la drum neted, între Ungheni și Târnăveni Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 8704 Vizualizări

VIDEO: De la hârtoape la drum neted, între Ungheni și Târnăveni

Una din marile probleme ale românului sunt hârtoapele din asfalt. Totuși, pe ici pe acolo, ne mai trece și nouă amarul atunci când vedem că se mai face câte ceva cu o speranță mai mare de viață decât veșnicele peticeli cu puțin lipici și altele. Aceste dansuri mecanice pe care le suferă mașinile pe drumurile noastre nu mai par să se întâmple cu aceeași impetuozitate pe drumurile județene care fac legătura între orașele Ungheni și Târnăveni, anume DJ151B și DJ142, întrucât au fost supuse unei recosmetizări. Cu toate că lucrările nu sunt încă finalizate, diferențele se simt. O echipă a cotidianului Zi de Zi a decis să parcurgă traseul dintre Ungheni și Târnăveni, ca să vadă care este impactul acestor lucrări asupra zonelor străbătute.

„Înfrățire” de parcuri industriale

Victor Prodan, primarul orașului Ungheni, a declarat că localitatea pe care o administrează are doar de câștigat de pe urma acestor modernizări, întrucât cei care locuiesc în zone limitrofe pot ajunge mai facil și mai rapid la locurile de muncă.

„Inițiativa acestui drum îi aparține domnului fost președinte al Consiliului Județean Mureș, Ciprian Dobre. Mă gândesc că a avut intenția și buna credință de a lega municipiul Târnăveni de orașul Ungheni și, bineînțeles, de municipiul Târgu Mureș, pentru că acest drum va fi rapid, un drum pe care să poată locuitorii municipiului Târnăveni să vină la locurile de muncă de la noi în Parcul Industrial sau să meargă spre municipiul Târgu Mureș. Pentru Ungheni, impactul este unul foarte bun pentru că leagă atâtea localități de orașul nostru și, bineînțeles vom avea mână de lucru, oameni care pot să vină din comunele limitrofe, cât mai repede în Parcul Industrial Mureș și în parcul pe care îl facem noi în orașul Ungheni. De la ideea de proiect până la demararea efectivă a fost un drum greu, dar întotdeauna lucrurile grele, mărețe se fac cu sacrificii”, a spus Victor Prodan.

„Un foarte mare pas înainte”

După o lungă luptă și după multe atenționări asupra situației precare a drumurilor județene, care, în opinia lui Nicolae Sorin Megheșan, primarul municipiului Târnăveni, ”rupeau” orașul de reședința de județ.

„Că orice drum modernizat reprezintă  un pas înainte pentru toată comunitatea. Ținând cont de municipiul Târnăveni, de faptul că atâta timp a fost rupt de reședința de județ, de Târgu Mureș, din cauza drumurilor proaste care făceau legătura, atât Drumul Național cât și Drumul Județean. Cred că e unul dintre cele mai benefice și mai bune proiecte care s-au realizat în ultimii ani privind toată comunitatea noastră locală de infrastructură”, a declarat Nicolae Sorin Megheșan.

Soluția găsită a fost, în opinia primarului municipiului Târnăveni, una optimă, deși la început era reticent în ceea ce privește calitatea modernizării.

„Sunt mari așteptări de la această modernizare. Spun acest lucru pentru că în trecut am făcut multe reproșuri vis-a-vis de faptul că drumurile care fac legătura între reședința de județ și municipiul Târnăveni sunt foarte proaste, direct de la investitor. Eu cred că e un foarte mare pas înainte faptul că acum am reușit sau se va reuși în acest an finalizarea unui drum foarte bun care ne va permite  să ajungem mai repede la Târgu Mureș. Primăria municipiului Târnăveni a făcut foarte multe demersuri în decursul anilor către Consiliul Județean pentru a moderniza acest drum. A fost găsită o soluție, care cred că e cea mai bună, ca împreună cu Consiliul Județean, municipiul Târnăveni și celelalte primării care fac legătura între Târnăveni și Târgu Mureș să pună umăr la umăr pentru a reuși să obțină finanțarea cu fonduri europene pentru acest drum. Spun încă o dată, de mulți ani noi solicitam modernizarea acestui drum. Sigur, în timpul anilor s-au mai făcut unele reparații, dar acestea erau doar de moment sau de sezon. Trebuie să recunosc că la început am fost sceptic de profesionalismul acestor firme implicate, dar acum trebuie să recunosc că sunt foarte mulțumit de modul în care s-au derulat aceste lucrări”, a menționat primarul municipiului Târnăveni.

Înspre o dezvoltare a turismului rural

Comuna Mica este și ea străbătută de drumurile județene modernizate. Pentru locuitorii comunei, mobilitatea și accesul pe care îl au înspre și de la locurile de muncă din orașele învecinate este un punct forte. Mai mult, se speră că un drum reabilitat ar ajuta comunitatea în dezvoltarea turismului rural și nu numai. 

„În primul rând, mulți locuitori fac naveta la Târgu Mureș, Ungheni, Târnăveni pentru locul de muncă și drumul ar ajuta mult. Desigur, are un impact și asupra dezvoltării turismului, turismului rural, a zonei viticole, a cramei din Mica. Mai există și un cor la Ceuaș unde mai vin musafiri și au loc dansuri populare organizate în fiecare an. De un an și jumătate s-a deschis un parc de aventuri în apropiere, unde veneau turiști, înainte de pandemie, chiar și din Târgu Mureș, iar dacă drumul este reabilitat, modernizat, ajută și în aceste cazuri. Tot ce a ținut de administrația locală, care a acordat sprijin Consiliului Județean Mureș, emiterea avizelor solicitate, a fost realizat. A fost și o expropriere pe Dealul Cerghidului a unor terenuri. Tot ce a depins de administrația locală, noi am acordat tot sprijinul”, a punctat Iuliu Szantho, viceprimarul comunei Mica.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE