Home / Slider / Activități de prevenire a consumului de droguri într-o localitate din Mureș

Activități de prevenire a consumului de droguri într-o localitate din Mureș

Reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Mureș au desfășurat miercuri, 10 februarie, activități de prevenire a consumului de droguri în localitatea Sânger. Aceștia s-au aflat în mijlocul elevilor și al cadrelor didactice din cadrul Școlii Gimnaziale Sânger unde au desfășurat activități în cadrul proiectelor naționale ,,Cum să creștem sănătoși” și ,,ABC-ul Emoţiilor”.

Informare și consultanță

Conform informațiilor furnizate de către reprezentanții CPECA Mureș, ,,activitățile au urmărit  creşterea gradului de informare al elevilor cu privire la următoarele aspecte: efectele consumului de droguri, dispoziţiile legale în domeniul prevenirii şi combaterii consumului și traficului de droguri, promovarea serviciilor CPECA Mureș”.

De asemenea, s-a desfășurat și o activitate la nivelul Primăriei din localitate, unde reprezentanții CPECA Mureș și cei ai Primăriei Sânger au stabilit activitățile ce vor fi desfășurate în parteneriat, adresate comunităților locale din zona Luduș, astfel: sensibilizarea comunităţilor locale cu privire la fenomenul drogurilor legale şi ilegale, cât şi a implicaţiilor acestora, implementarea proiectelor naționale sau locale în parteneriat cu CPECA Mureș, acordarea de consultanţă din partea CPECA Mureș pentru iniţiativele de proiecte antidrog locale, mediatizarea activităţilor antidrog la nivelul zonei.

În anul școlar 2020-2021, specialiştii CPECA Mureş vor fi în mod constant alături de elevi şi vor realiza activităţi de prevenire a consumului de droguri, precum şi o serie de acţiuni menite să îi sensibilizeze cu privire la efectele şi riscurile acestui fenomen. Totodată, aceștia vor oferi consiliere cadrelor didactice în legătură cu aspectele de prevenire a consumului de droguri şi a noilor forme de substanţe psihotrope, cu mijloacele eficiente de realizare a activităţilor antidrog ce doresc să fie iniţiate.

Alexandra HAJA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

AAGES se extinde pe piața din Egipt

Compania mureșeană AAGES, care deține peste 30 de ani de experiență în proiectarea și fabricarea …