Home / Administratie / VIDEO: Primăria Târgu Mureș interesată să preia Sala Sporturilor

VIDEO: Primăria Târgu Mureș interesată să preia Sala Sporturilor

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat joi, 4 martie, cu ocazia unei conferințe de presă, faptul că a discutat cu Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, despre situația patinoarului artificial acoperit din Parcul Municipal.

Întâlnire cu ministrul Eduard Novak

Edilul șef plănuiește ca Municipiul să cedeze drepturile de administrare al terenului pe care este amplasat patinoarul către Ministerul Tineretului și Sportului, acesta urmând să finalizeze construcția prin Compania Națională de Investiții (CNI).

Mai mult, se urmărește ca Sălile Polivalente din municipii, care se află sub egida Ministerului Sporturilor să treacă în proprietatea municipiilor. Soós Zoltán a afirmat că acest lucru va permite Primăriei Târgu Mureș să reabiliteze Sala Sporturilor.

„Anul acesta se împlinesc 13 ani de când au fost demarate lucrările de acoperire și modernizare a patinoarului artificial, situat în Parcul Municipal. În acest moment pot confirma că lucrările sunt realizate în proporție de 70%, ele fiind oprite în 2013. Am discutat și am convenit cu domnul ministru Eduard Novak să renunțăm la dreptul de administrare al terenului de sub Patinoar pentru ca Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin CNI, să poată termina investiția. După finalizarea investiției, vom solicita ca, după terminarea investiției, terenul și construcția aferentă să revină în patrimoniul Primăriei orașului Târgu Mureș. Pe lângă acest lucru, am convenit cu domnul Eduard Novak, că va fi elaborat un proiect național în care toate sălile de sport aflate în municipii și sunt în administrarea Ministerului Sportului, vor fi cedate și trecute în administrația și proprietatea municipiilor. Preconizăm că din vara acestui an Sala Sporturilor va deveni proprietatea municipiului Târgu Mureș. Este un lucru dorit și binevenit. Este nevoie și acolo de modernizare, de investiții și putem porni un proiect de reabilitate a Sălii Sporturilor”, a declarat Soós Zoltán.

Alex PĂTRAȘCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ministrul Sănătății, revocat din funcție

Premierul Florin Cîţu l-a revocat din funcţie miercuri, 14 aprilie, pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, …