Demersuri pentru o Lege modernă a Cancerului Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 367 Vizualizări

Demersuri pentru o Lege modernă a Cancerului

Senatorul Leonard Azamfirei și deputatul Florin Buicu, ambii reprezentanți ai Partidului Social Democrat Mureș în Parlamentul României, au participat marți, 9 martie, la prima întâlnire din legislatura 2020-2024 a Grupului de lucru pentru combaterea cancerului din Parlamentul României.

”România nu are astăzi o lege a cancerului”

Potrivit senatorului Leonard Azamfirei, care deține și funcția de vicepreședinte al Senatului, discuțiile au vizat o ”coerență legislativă” în privința programelor de sănătate care vizează prevenirea și tratarea afecțiunilor oncologice.

”La nivelul Parlamentului României s-a format un Grup de lucru pentru combaterea cancerului, din care fac parte și care a avut prima întâlnire marți, 9 martie 2021. România nu are astăzi o lege a cancerului care să creeze cadrul legal necesar prevenției bolii, accesului general al bolnavilor de cancer la terapiile moderne, mai ales la cele inovatoare, printr-o abordare integrativă, susținută de sistemul național de sănătate. Programele de sănătate sectoriale sunt heterogene, impredictibile ca finanțare de la un an la altul și accesibile diferit, iar rețeaua de terapie oncologică este subdimensionată. Alături de alți parlamentari medici, prof. dr. Alexandru Rafila, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, prof. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, conf. dr. Florin Buicu, dr. László Attila, organizații de pacienți, organizații profesionale și împreună cu ASPEN România, vom încerca să dăm coerența legislativă unui demers important care se va subscrie Planului European de Combatere a Cancerului, cu atât mai mult cu cât Parlamentul European a votat ieri, 9 martie, Programul EU4Health, cu o finanțare de 5,1 miliarde de euro, menit să consolideze sistemele de sănătate din țările membre și să promoveze inovarea în acest sector”, a scris miercuri, 10 martie, pe pagina sa de Facebook, senatorul Leonard Azamfirei.

Prioritățile Grupului de lucru

Tot prin intermediul unei postări pe rețeaua de socializare Facebook, deputatul Florin Buicu, vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, a oferit detalii despre prioritățile Grupului de lucru pentru combaterea cancerului din Parlamentul României: ”Reuniunea Grupului de lucru pentru combaterea cancerului din Parlamentul României în colaborare cu Institutul Aspen. Prioritățile tematice ale grupului de lucru sunt: campanii de informare și de prevenție a cancerului, accesul la diagnostic și tratament al pacienților oncologici, rol consultativ în adoptarea politicilor de sănătate în domeniu, relația cu asociațiile pacienților.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE