Dr. Ovidiu Gîrbovan, proces important câștigat în fața Prefecturii Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 6159 Vizualizări

Dr. Ovidiu Gîrbovan, proces important câștigat în fața Prefecturii Mureș

Actualul manager al Spitalului Clinic Județean Mureș, dr. Ovidiu Gîrbovan, a câștigat definitiv procesul intentat împotriva Instituției Prefectului – Județul Mureș pentru anularea Ordinului de Prefect nr. 113 din 2 aprilie 2020 prin care era suspendat din funcție, pe perioada stării de urgență, ”pentru îndeplinirea defectuoasă a obligațiilor de serviciu”.

Remember aprilie 2020

La data respectivă, conducerea Instituției Prefectului – Județul Mureș anunța, prin intermediul unui comunicat de presă, suspendarea lui Ovidiu Gârbovan din funcția de manager al Spitalului Clinic Județean Mureș, pe perioada stării de urgență, și numirea unui nou manager la conducerea instituției în persoana medicului urolog Daniel Porav-Hodade.

”Prefectul Mara Togănel a emis un ordin prin care Ovidiu Gîrbovan este suspendat din funcția de manager al Spitalului Clinic Judeţean Mureş, pe perioada stării de urgență, pentru îndeplinirea defectuoasă a obligațiilor de serviciu. În funcția de manager a fost numit, pe perioada stării de urgență, Daniel Porav-Hodade, medic urolog în cadrul Clinicii de Urologie a Spitalului Clinic Județean Mureș”, a precizat, la începutul lunii aprilie 2020, Cancelaria Instituției Prefectului – Județul Mureș.

”Pentru a răspunde eficient şi rapid în lupta cu COVID-19, dar şi pentru a fi cât mai pregătiţi pentru perioada imediat următoare, este nevoie de oameni care să înţeleagă gravitatea situaţiei şi care să fie în permanenţă cu gândul la sănătatea mureşenilor. Având în vedere întârzierile şi tergiversările amenajării spaţiilor destinate tratamentului bolnavilor infectaţi, lipsa gestionării repartiţiei cadrelor medicale şi absenţa măsurilor de asigurare a echipamentelor şi materialelor de protecţie a cadrelor medicale, am luat decizia suspendării din funcţie a domnului doctor Gîrbovan pe perioada stării de urgenţă”, a informat, la acel moment, Mara Togănel, prefectul județului Mureș. 

Repunere în funcție și despăgubire

Decizia a fost contestată în instanță de dr. Ovidiu Gîrbovan, iar pe fond procesul a fost judecat la Tribunalul Mureș care a anulat actul administrativ prin care dr. Ovidiu Gîrbovan a fost suspendat de la conducerea Spitalului Clinic Județean Mureș.

Potrivit www.portal.just.ro, soluția dată în 1 octombrie 2020 de un complet de judecată al Secției Contencios Administrativ și Fiscal a Tribunalului Mureș este următoarea: ”Admite acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul G.O., în contradictoriu cu pârâta Instituția Prefectului – Județul Mureș şi în consecinţă: Anulează adresa nr. 105160/Cab.1/12 mai 2020 precum şi Ordinul nr. 113/2 aprilie 2020, emise de pârât. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 21.464,16 lei brut, reprezentând despăgubiri materiale constând în drepturi salariale aferente perioadei 2 aprilie 2020 – 14 mai 2020, stabilite în condiţiile articolului 4 punctul 1 din Contractul de management nr. 26442/16 octombrie 2019. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la Tribunalul Mureş. Pronunţată în condiţiile prevăzute de articolul 396 alineatul 2 Cod procedură civilă azi, 1 octombrie 2020.”

Recursul prefectului, respins

Miercuri, 30 martie 2021, un complet de judecată al Secției a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal din cadrul Curții de Apel Târgu Mureș a respins recursul înaintat de prefectul județului Mureș.

Potrivit portalului instanțelor din România, soluția data de Curtea de Apel Târgu Mureș este următoarea: ”Respinge recursul formulat de prefectul județului Mureș, cu sediul, împotriva sentinţei nr. 360/1 octombrie 2020 pronunţată de pronunţată de Tribunalul Mureş în dosarul nr. 841/102/2020. Obligă recurentul la plata în favoarea intimatului a sumei de 3.570 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată prin mijlocirea grefei, azi, 30 martie 2021.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE