Pastorala de Paşte a PS Eugen Schönberger Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 199 Vizualizări

Pastorala de Paşte a PS Eugen Schönberger

Iubiți Frați și Surori în Cristos!
Cea mai mare sărbătoare a credinței noastre creștine este Paștele, învierea lui Isus Cristos. Și eu, la fel ca Sfântul Apostol Paul, mărturisesc că, dacă Isus nu a înviat, predicile noastre și credința voastră sunt în zadar.
Dumnezeu cel providențial a dat, prin crearea lumii și a omului, primul semn al iubirii sale atotputernice. Admirăm cu uimire lumea creată, pe care a făurit-o pentru om, a încredințat-o grijii sale, spre a fi în folosul tuturor. „Ce este omul că te gândești la el, că-l iei în seamă?” – am putea întreba alături de psalmist astăzi, în sfânta sărbătoare a Paștelui, când admirăm înțelepciunea lui Dumnezeu, care, prin faptul că L-a înviat pe Isus, a arătat și scopul ultim al omului. Prin învierea lui Cristos s-a rezervat în avans și învierea noastră. Despre asta vorbește sfântul Paul în Scrisoarea către Coloseni, atunci când afirmă că vom învia și noi împreună cu Cristos. Căci, prin taina botezului, am murit pentru păcat și am înviat la o viață nouă împreună cu Cristos. Deși această viață nouă este încă ascunsă în Dumnezeu, când se va arăta Cristos, și noi ne vom arăta atunci împreună cu El în glorie.
Sfânta Evanghelie menționează despre Sfântul Ioan că, intrând în mormântul lui Isus, a văzut giulgiurile căzute și mormântul gol. A văzut și a crezut. Adică, știa deja că Isus trăiește.
Anul Providenței din dieceza noastră să ne ajute în însușirea viziunii Sfântului Apostol Ioan, astfel încât să putem vedea și noi cu ochii credinței evenimentele care se petrec în jurul nostru.
Dacă privim faptele cu ochii credinței, vom fi capabili să observăm dragostea lui Dumnezeu, care atât de mult a iubit lumea încât L-a dat pe Fiul Său, unul născut, ca oricine crede în El să aibă viață veșnică. Înțelegem iubirea lui Dumnezeu pentru noi, care a ascultat, de dragul nostru, rugămintea Fiului Său unul născut, nu în ultimul minut, ci după ultimul minut, când l-a înviat pe Isus din morți.
Apostolii, martirii și sfinții Bisericii, luându-și puterea din credința învierii, au îndrăznit să-și lase viața și destinele în mâinile lui Dumnezeu și au acceptat cu deplină încredere, în ceea ce îi privește, voința lui Dumnezeu. Astăzi, printre multe altele, pandemia este cea care ne pune la încercare credința. Dar, oricât de dificile ar fi încercările, dacă mărturisim cu credință învierea lui Isus Cristos, încrederea noastră în dragostea providențială a lui Dumnezeu, care în învierea Sfântului Său Fiu ne-a arătat ce viață și destin ne va rezerva, nu se va clătina. Viața eternă dobândită prin moartea și învierea lui Isus Cristos poate compensa orice.
Cu aceste gânduri vă urez tuturor sărbători pascale binecuvântate, curaj în fața tragediilor, necazurilor, încercărilor, precum și credință împreună cu încrederea neclintită, care izvorăște din aceasta, în dragostea providențială a Tatălui Ceresc! Cristos a înviat! Adevărat a înviat!
Satu Mare, în Sărbătoarea Paștelui anului 2021,

† Episcopul Eugen Schönberger
Autor: PS Jenő Schönberger
Copyright: Szatmariegyhazmegye.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE