Pregătiri pentru recensământul agricol Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 492 Vizualizări

Pregătiri pentru recensământul agricol

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a remis un comunicat, pe pagina sa de Faceook, joi, 8 aprilie, prin care anunță faptul că la ora actuală au loc pregătiri pentru recensământul general agricol.

Prefectul, împreună cu reprezentanții Direcției Județene de Statistică și Direcției pentru Agricultură și Serviciului de Telecomunicații Speciale au analizat pașii antepregătitori ai recensământului care sunt planificați a fi înfăptuiți până în luna mai.

„Intrăm în linie dreaptă cu pregătirea Recensământului General Agricol în județul Mureș. Alături de reprezentanții Direcției Județene de Statistică, Direcției pentru Agricultură și Serviciului de Telecomunicații Speciale am analizat pașii necesari care vor fi îndepliniți până în luna mai, când recensământul agricol va începe efectiv în teren. Cea mai importantă etapă este instruirea recenzorilor, acest lucru asigurând o completare cât mai corectă a formularelor și un proces de lucru cât mai eficient”, a transmis Mara Togănel.

Apel pentru implicare

Pe aceeași cale, prefectul județului Mureș îi invită pe cetățeni la implicare în recensământ prin oferirea de informații cerute de recenzori în momentul în care acțiunea va începe.

„Îndemnul meu pentru mureșeni este acela ca din momentul în care Recensământul Agricol va începe în mod oficial să ofere sprijinul și informațiile necesare recenzorilor pentru ca rata de răspuns în județul nostru să fie una cât mai bună. Recensământul General Agricol va avea ca an de referință 2020 și este o acţiune de mare anvergură care are loc o dată la zece ani și care va asigura informaţii complexe şi date statistice pentru realizarea unei imagini de ansamblu a exploatațiilor agricole necesare programelor şi politicilor agricole și de dezvoltare rurală”, a mai adăugat Mara Togănel.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE