TOP 3 cele mai răspândite forme de anxietate Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 521 Vizualizări

TOP 3 cele mai răspândite forme de anxietate

Atunci când îți este teamă, emoția este îndreptată către un eveniment, iar dacă acesta dispare, atunci dispare și starea de frică. În cazul anxietății, emoția din spatele fricii nu este îndreptată către ceva specific, de cele mai multe ori fiind imposibil să fie numit motivul pentru care există această stare de alertă. Tulburările de anxietate pot determina oamenii să evite situațiile care amplifică stările lor. Dacă vrei să afli care sunt cele mai răspândite forme, citește în continuare acest articol.

Iată care sunt cele mai cunoscute și des întâlnite tulburări de anxietate:

Fobia

Fobia este teama excesivă asupra unui obiect sau a unei situații. Cei care suferă de această formă de anxietate fac tot posibilul să evite acele scenarii. Stările pe care le provoacă fobiile pot fi: transpirație, tensiunea musculară și dorința de a evada. Dacă ești pasionat de călătorii, dar îți este frică să zbori ori vrei să ai un discurs în fața unei mulțimi, dar îți este teamă, atunci este recomandat să ceri ajutorul unui specialist. În ultimii ani, în capitală, s-au făcut numeroase campanii care încurajează oamenii să apeleze la asistență specializată, prin intermediul psihologilor sau psihiatrilor. Dacă te afli în această situație, poți să vezi serviciile de psihiatrie din București, fiindcă acestea s-au dezvoltat foarte mult în ultima perioadă. Una dintre clinicile specializate pe astfel de proceduri este Clinica-Hope.ro, care oferă servicii de terapie atât pentru adulți, cât și pentru copii sau adolescenți. În funcțiile de simptomele pe care le ai, un consult la un psihoterapeut sau la un medic psihiatru reprezintă cheia prin care poți afla cu ce fel de afecțiune te confrunți și cum o poți trata pe termen lung. 

Tulburarea de panică

Reprezintă o combinație între stresul fizic și cel psihic. În timpul unui atac de panică, apar unele dintre următoarele simptome fizice: palpitații, pulsul cardiac crescut, tremurat, dureri în piept, amețeli, senzație de leșin, senzație de sufocare. Aceste simptome pot fi atât de puternice încât, la nivel cognitiv,  persoana în cauză poate crede că suferă de o boală mult mai gravă. Comportamentul persoanelor afectate de atacuri de panică se manifestă prin evitarea locurilor în care acestea au întâlnit pentru prima dată simptomele specifice tulburării, a spațiilor aglomerate sau chiar a exercițiilor fizice solicitante.

Tulburare obsesiv-compulsivă

Obsesiile sunt gânduri repetate care se concentrează, de cele mai multe ori, pe germofobie sau pe îndoieli, iar compulsiile reprezintă comportamentul pe care pacientul îl are în urma acestor idei. Astfel, tulburarea obsesiv compulsivă se manifestă prin relația gând-comportament. La nivel cognitiv, o persoană cu OCD nu va atinge, spre exemplu, clanța ușii, ca urmare a germofobiei. Fizic, persoanele care suferă de această tulburare pot prezenta tensiune musculară și disconfort. Din punct de vedere comportamental, acestea se vor spăla excesiv pe mâini, vor verifica de mai multe ori dacă au închis ușa casei sau vor evita spațiile publice.

Traumele, prin natura lor, influențează modul în care individul se înțelege pe sine și în care vede lumea din care face parte. Anxietatea este o problemă acută a timpurilor în care trăim şi este specifică pentru toate categoriile de vârstă. Terapia are efecte benefice asupra dezvoltării sociale a persoanelor cu anxietate, în sensul diminuării acestora. Pacienții care au integrat beneficiile terapiei în viața cotidiană au adus, totodată, modificări și în relația lor cu persoanele importante sau chiar cu mediul în care trăiesc. 

Sursă foto: pexels.com. 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE