Home / Administratie / RESPECT! Victima unui accident rutier stabilizată de un pompier mureșean aflat în timpul liber

RESPECT! Victima unui accident rutier stabilizată de un pompier mureșean aflat în timpul liber

Distribuie

Un comandant de echipaj de la Detaşamentul de Pompieri din Târgu Mureş, plutonier adjutant Ioan Cociş, a primit joi, 15 aprilie, felicitări din partea conducerii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, după ce, în urmă cu o seară, în timp ce mergea spre casă împreună cu familia, a intervenit în cazul unui accident rutier şi a reuşit să stabilizeze victima.
„În data de 14 aprilie, în jurul orei 21.15, colegul nostru plutonier adjutant Cociş Ioan, împreună cu familia lui, mergea spre casă, iar pe raza localităţii Berghia, aceştia au văzut o maşină izbită într-un cap de pod, blocată în şanţ din care ieşeau aburi. Ioan a oprit imediat pe dreapta şi, din instinct profesional, a făcut o recunoaştere rapidă a autoturismului avariat, în interiorul acestuia a identificat o persoană încarcerată şi inconştientă. Colegul nostru a trecut de îndată la treabă, a deconectat bornele bateriei de la autoturism pentru a împiedica un eventual incendiu, timp în care a rugat-o pe soţia lui să sune la 112 pentru a anunţa evenimentul şi să solicite echipajele de intervenţie. Salvatorul a intrat în autoturism şi a acordat primul ajutor persoanei încarcerate, victima, un tânăr de 26 de ani inconştient la momentul respectiv. Până la sosirea forţelor de intervenţie, Ioan a stabilizat victima, a reuşit să o trezească din leşin şi a menţinut-o în stare de bine pentru a nu îşi pierde cunoştinţa din nou”, a precizat ISU Mureş, într-un comunicat de presă.
Potrivit ISU Mureş, imediat după aceea, la faţa locului au ajuns pompierii militari din cadrul Detaşamentului Târgu Mureş, care au intervenit pentru extragerea victimei încarcerate, au predat-o echipajului SMURD.
„Victima a fost transportată în stare de conştienţă la UPU SMURD Târgu Mureş. Colegul nostru plutonier adjutant Cociş Ioan, este comandant de echipaj, acesta îşi desfăşoară activitatea de serviciu la Detaşamentul de Pompieri Târgu Mureş şi are o vechime de aproape 14 ani în cadrul ISU Mureş. Mulţumim, Ioan, pentru implicarea, devotamentul şi seriozitatea de care dai dovadă”, a precizat conducerea ISU Mureş. 

(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.