Home / Religie / ÎPS Irineu, la Târgu Mureș în Duminica Floriilor

ÎPS Irineu, la Târgu Mureș în Duminica Floriilor

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a poposit duminică, 25 aprilie, în mijlocul credincioșilor târgumureșeni. Înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, ÎPS Irineu a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Sfânta Ana” din Târgu Mureș. La Altarul acestui locaș de închinare slujește părintele Cătălin Maier, preot al parohiei Târgu Mureș VI, și părintele Emil Maier, păstor al credincioșilor din parohia Târgu Mureș VI, sector 2, informează www. reintregirea.ro.

La finalul slujbei, în semn de aleasă prețuire pentru activitatea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească depusă în slujba Bisericii, părintelui Emil Maier și părintelui Cătălin Maier le-au fost acordate înalte distincții.

„Mântuitorul nostru a venit din cer ca să domnească peste inimile noastre și să ne aducă lumină în întuneric, pace în frământare și mângâiere în suferință. Hristos este Dumnezeul nostru și Împăratul nostru. «E Domnul Domnilor! Mărire!/ E Împărat peste împărați!/ A înfrânt dușmanul prin iubire!/ E întâiul frate între frați!». Noi suntem creștini în măsura în care ne predăm Lui, Suveranul lumii mântuite, Fratele nostru mai mare, Prietenul nostru divin, Care nu ne uită, nu ne trădează și nu ne părăsește niciodată. De aceea, se cuvine să-I fim mereu credincioși și să-L aclamăm cu aceste minunate cuvinte: «Binecuvântat este Împăratul Care vine în numele Domnului! Osana întru cei de sus!»”, au fost cuvintele adresate credincioșilor de către Părintele Arhiepiscop Irineu.

Sursă foto: www.reintregirea.ro

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Părintele Vlad Marian, înmormântat la Reghin

Părintele Vlad Marian, fost slujitor la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Ierarh Andrei, Mitropolitul …