Home / Slider / Târgu Mureș: Precizări despre substanțele folosite la dezinsecția anti țânțari

Târgu Mureș: Precizări despre substanțele folosite la dezinsecția anti țânțari

În perioada 13-31 mai, în intervalul orar 21.00 – 3.00, în baza Programului Unitar de Acțiune al lucrărilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție pe anul 2021 se vor efectua activități de dezinsecție pe raza domeniului public și privat – zone și spații verzi, aliniamente stradale, spații deschise aparținând persoanelor fizice și juridice, etc., al municipiului Târgu Mureș.

Dezinsecția va fi realizată de SC Coral Impex SRL, iar vectorii combătuți prin prestarea acestor servicii sunt insectele din specia Culex Pipiens, Aedes Albopictus (țânțari).

”Pentru activitatea de dezinsecție domeniu public si privat se va folosi produsul Cymina Plus, cu substanța activă Cypermethrin – combatere țânțari adulți, și produsul Vectobac WG, cu substanța activă Bacillus Thuringiensis – combatere larve țânțari. Acestea sunt avizate de Ministerul Sănătății, Comisia Națională a Produselor Biocide, și fac parte din grupele Xi și Xn de toxicitate. Acestea se regăsesc și în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană. Lucrările vor fi efectuate, în intervalul programat, în serile în care nu cad precipitații, nu se înregistrează rafale de vânt puternic și temperaturile nu coboară sub 5 grade Celsius”, au precizat reprezentanții Serviciului de Relații Interne și Internaționale din cadrul Primăriei municipiului Târgu Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

EXCLUSIV! Terminal intermodal de transport rutier, feroviar și aerian propus în Mureș!

Reprezentanții Consiliului Județean Mureș au demarat, în data de 23 iulie 2021, o licitație estimată …