S-A VOTAT! Stradă de legătură și pod nou între Autostrada 3 și Sâncraiu de Mureș! Administratie
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 12152 Vizualizări

S-A VOTAT! Stradă de legătură și pod nou între Autostrada 3 și Sâncraiu de Mureș!

Consilierii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat joi, 27 mai, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, încheierea unui acord de parteneriat între Primăria municipiului Târgu Mureș, Primăria comunei Sâncraiu de Mureș, Primăria comunei Pănet și Administrația Bazinală de Apă Mureș pentru demararea procedurilor privind realizarea obiectivului de investiții „Stradă de legătură între Autostrada Transilvania și DJ 152A – Sâncraiu de Mureș și Pod nou peste râul Mureș.”

Detalii despre proiect

Proiectul de hotărâre a fost inițiat de primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, iar în referatul aferent se precizează faptul că în conformitate cu Planul de Amenajare a Teritoriului Județean Mureș, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană și Planul Urbanistic General al Municipiului Târgu Mureș se are în vedere dezvoltarea proiectului de investiții „Realizare Inel Ocolitor al Municipiului Târgu Mureș prin interconectarea Autostrăzii A3, E60, DN 15 și DJ152A”, proiect dezvoltat în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru realizarea tronsonului 3 și 6, în conformitate cu Hotărârea Consiliului Local nr. 4/9 noiembrie 2020 și cu Acordul de parteneriat nr. 69521/20 noiembrie 2020.

”Proiectul „Stradă de legătură între Autostrada Transilvania și DJ 152A – Sâncraiu de Mureș și Pod nou peste râul Mureș” completează segmentul de drum derulat în parteneriat cu CNAIR, prin dezvoltarea unui Pod nou peste râul Mureș în zona combinatului Azomureș, respectiv realizarea unui segment de drum nou pe raza UAT Sâncraiu de Mureș și UAT Pănet, asigurându-se o legătură rutieră directă între autostrada A3, nod rutier strada Gheorghe Doja și DJ152A. Ținând cont de înaintarea lucrărilor de construcție la Autostrada Transilvania -A3, Municipiul are în plan descongestionarea traficului prin realizarea acestui Inel Ocolitor, astfel în conformitate cu aceste strategii de dezvoltare locale, periurbane și județene se dorește obținerea unei finanțări nerambursabile din fonduri europene, prin Programele Operaționale puse la dispoziție de Guvernul României și Comisia Europeană. Ca atare, se impune încheierea unui acord de parteneriat între unitățile administrativ teritoriale implicate, precum și demararea procedurilor pentru realizarea unui Studiu de fezabilitate, într-o primă etapă, privind realizarea acestui proiect de investiții”, se menționează în document.

Potrivit aceleiași surse, există posibilitatea ”obținerii unor finanțări nerambursabile din fonduri europene prin Programele Operaționale care vor fi disponibile în ciclul de finanțare 2021-2027”, iar principalul efect al realizare a proiectului va fi ”decongestionarea traficului rutier urban și periurban”.

Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi, adică 22 de voturi.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Laudabil dar, asta nu inseamna oare ca tranzitul spre Moldova va traversa Sancraiul dupa coborarea de pe autostrada? Nu de alta dar la ore de varf deja sunt cozi de 2-3 Km spre intrarile in Tg-mures…

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE