Luduș: Bani pentru reparații de străzi Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 382 Vizualizări

Luduș: Bani pentru reparații de străzi

În data de 17 mai 2021, Liviu Popa, directorul „Direcției Intervenții. Transport. Zone Verzi” (DITZV) din cadrul Primăriei orașului Luduș a întocmit un referat de necesitate înanitat Biroului „Buget, Finanțe, Contabilitate, Resurse Umane (BFCRU), solicitând suma de 400.000 de lei din fondul de rezervă bugetară. Destinația acestei sume este efectuarea de reparare a străzilor Principală din cartierul Roșiori și Ioan Theodor Olteanu.

În referat, Liviu Popa precizează că Estimarea valorii lucrărilor de reparații pe aceste două străzi depășește disponibilul financiar al bugetului local, motiv pentru care am solicitat doar suma de 400.000 de lei urmând ca în perioada de atribuire să fie impusă condiția ca diferența până la valoarea achiziției să fie achitată în mod egal în următorii doi ani financiari, respectiv în anul 2022 și anul 2023”.

În Referatul de aprobare a proiectului de hotărâre privind rectificarea bugetului local, primarul Cristian Moldovan afirmă următoarele: „Am inițiat proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local din necesitatea efectuării unor virări de credite în bugetul Primăriei, cât și a unităților subordonate orașului Luduș care sunt necesare activității în bune condiții. Rectificarea bugetului local este necesară, oportună și legală și se impune pentru buna funcționare a activității instituției cu toate activitățile de subordonare locală”.

Maria Suciu, șef Birou BFCRU a precizat: „Valoarea totală a lucrărilor va fi mai mare, iar pentru diferență se va impune condiție în procedura de achiziție ca restul sumei să se achite în mod egal în următorii ani 2022-2023, iar la semnarea contractului se vor face credite de angajament multianuale”.

Prezentat în plenul Consiliului Local în ședința din 19 mai 2021, proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local a fost aprobat de consilierii locali.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE