VIDEO: Se deschide, în sfârșit, Complexul „Weekend”! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2005 Vizualizări

VIDEO: Se deschide, în sfârșit, Complexul „Weekend”!

De prea mult timp așteaptă târgumureșenii vestea cea mare: o dată exactă în care se vor putea bucura de apa din bazinele din Complexul de Agrement și Sport „Mureșul” („Weekend”). Iată că acum a și venit! Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu Mureș, a declarat marți, 29 iunie, într-o conferință de presă, că municipalitatea plănuiește să deschidă porțile către bazine începând din acest sfârșit de săptămână, mai exact de vineri.

„De vineri, 2 iulie, o să deschidem bazinele în complexul „Weekend” și pentru public. Măsurile de restricție s-au relaxat. Deocamdată în acest sfârșit de săptămână accesul va fi gratuit până se pornește totul oficial. Acum vom putea să oferim din nou târgumureșenilor posibilitatea ca după un an și jumătate de pandemie să se bucure de vacanță sau de relaxare la sfârșitul unei săptămâni”, a punctat Soós Zoltán.

Întârzieri vremelnice

Mátyási Levente, director la Serviciul Public Administrația Complexului de Agrement și Sport „Mureșul”, a specificat în cadrul aceleiași conferințe că furtuna de săptămâna trecută a întârziat umplerea bazinelor cu cel puțin două-trei zile.

„Referitor la bazinele de îmbăiere, am fi dorit ca azi-mâine să fi avut bazinele pline cu apă. Din păcate, furtuna de vineri (25 iunie – n.r.) noapte ne-a întârziat cu două trei zile. Ne-a încurcat un pic partea de recirculare a apei, dar sperăm din tot sufletul ca până joi – vineri să avem toate bazinele pline și de vineri începând să îi primim pe vizitatori, pe cei dornici de îmbăiere, în condiții de siguranță și în condiții corecte de îmbăiere”, a declarat directorul.

Mai mult, Mátyási Levente a adăugat o veste bună pentru amatorii de bălăceală: taxele și tarifere rămân la nivelul celor din anii precedenți.

„Tarifele au rămas nu numai la nivelul anului trecut, ci la nivelul anilor trecuți. După cum bine știți, în ultimii 6-7 ani nu au avut loc modificări de tarife de acces, asta însemnând 7 lei pentru adulți, iar jumătate pentru copii, persoane cu handicap, respectiv pensionari”, a adăugat directorul.

Siguranță din toate părțile

Totuși, din cauza pandemiei și restricțiilor încă impuse (deși mult mai relaxate decât deunăzi) există o oarecare limitare a numărului de vizitatori care pot intra simultan în complex.

„La fel ca restul ștrandurilor din țară, există o limitare la 70% din capacitatea maximă a complexului. În urmă cu 10 ani, într-o zi din iunie, am avut 13.000 de vizitatori. Eu cred că la ora actuală 5-6-7 mii de vizitatori, ar putea folosi bazinele în condiții de siguranță”, a mai specificat Mátyási Levente.

De cealaltă parte a siguranței, atât complexul „Weekend”, cât și piscina „ing. Mircea Birău” vor mai fi „dotate” cu cinci salvamari.

„Anul trecut, cinci angajați ai Complexului, ai administrației, au participat la un curs de salvamar. Administrația Complexului ”Weekend” are la ora actuală doi salvamari activi, respectiv avem încă trei în cadrul piscinei „ing. Mircea Birău”. În momentul în care vom deschide oficial, cele cinci persoane, pe rând, vor asigura și serviciul de salvamar”, a conchis Mátyási Levente.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE