VIDEO: Pregătiri de  sărbătoare la Râciu Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1584 Vizualizări

VIDEO: Pregătiri de sărbătoare la Râciu

Comuna Râciu se pregătește intens pentru o nouă dublă sărbătoare, Festivalul-concurs național de folclor pentru tineri interpreți ”In Memoriam Vasile Conțiu”, ediția a IX-a, și tradiționalul Târg de Sfântul Ilie, evenimente de suflet ale comunei care vor avea loc în perioada 19-20 iulie. Despre pregătirile acestor două momente speciale ne-a vorbit Ciprian Belean, primarul comunei Rîciu.

Reporter.: Sunteți în preajma a două momente de suflet pentru comuna Râciu. Cum decurg pregătirile?

Ciprian Belean: Pregătirile pentru Festivalul-concurs național de folclor pentru tineri interpreți ”In Memoriam Vasile Conțiu” cât și pentru Târgul de Sfântul Ilie sunt în plină desfășurare. Sunt sigur că consătenii noștri și nu numai, toți prietenii noștri de pe câmpie de abia așteaptă o nouă ediție, atât a Festivalului „Vasile Conțiu” cât și a tradiționalului Târg de Sfântul Ilie de la Râciu. După cum bine se cunoaște, anul trecut, din cauza pandemiei cele două evenimente nu au putut fi organizate, motiv pentru care lumea în acest an este extrem de nerăbdătoare să participe.

Rep.: Este primul an când nu mai sunteți doar un spectator, ci organizator al acestor două evenimente de suflet pentru Râciu. Ce stare vă încearcă?

C.B.: Sunt acum într-o altă postură, ceea ce denotă o mai mare responsabilitate din partea mea, o implicare mult mai puternică. Da, sunt la prima experiență de organizare, atât a festivalului cât și a Târgului de Sfântul Ilie, și cred că lucrurile vor ieși bine. Sunt încrezător în acest lucru, mă bazez pe echipa mea, una tânără și ambițioasă, dar în același timp și o echipă experimentată alături de care vom face o treabă foarte bună.

Rep..Ce suprize pregătiți pentru acest an?

C.B.: La Festival ”Vasile Conțiu” avem în acest an înscriși în premieră aproape 40 de concurenți. A avut loc deja preselecția, astfel încât în concurs au rămas doar 17 concurenți veniți din toate colțurile țării. În ce privește Târgul de Sfântul Ilie, vom avea interpreți din zona noastră, soliști și ansambluri folclorice, inclusiv oaspeți din județele învecinate cum e Ansamblul de la Frata, la care se adaugă cunoscutul și îndrăgitul interpret Fuego care va fi în mijlocul nostru. Așa cum știe deja toată lumea, din oferta Târgului de Sfântului Ilie de la Râciu nu va lipsi tradiționala turtă dulce cu oglindă, ”comediile” așa cum le spunem din popor, și nu în ultimul rând distracția și voia bună. Trebuie menționat faptul că secțiunea de concurs a Festivalului „Vasile Conțiu” va avea loc la Palatul Culturii din Târgu Mureș, urmând ca Gala Laureaților să se desfășoare la Râciu, pe scena târgului.

A consemnat Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE